[FOTO/VIDEO] U hali Exportdrva održana promocija albuma PjesmaRIca 2

Autor: Marina Pauletić 03.12.2022

pjesmarica_exportdrvo_promocija_albuma__11_

U stvaranju albuma sudjelovalo je 17 škola.

Rijeka - Jučer je u prostoru Exportdrva održana oncertna promocija nosača zvuka PjesmaRIca2 u izdanju kuće Dallas records. Nastupili su zborovi osnovnih i srednjih škola Rijeke i okolice te gosti solisti s albuma PjesmaRIca. Učenicima su se na pozornici priključiti i autori te glazbenici iz originalnih bendova čije pjesme su obrađene na albumu: Boris Štok, Sandro Bastiančić za En Face, Dean Škaljac iz grupe Grad te Vlado Simčić Vava.

pjesmarica_exportdrvo_promocija_albuma__4_

PjesmaRIca2 je nastavak uspješnog projekta PjesmaRIca – gdje zborovi Rijeke i okolice pjevaju obrade riječkih pop rock klasika. Projekt je realiziran tijekom prošle godine te je rezultirao izvrsnim albumom.

VIDEO

Nastavak projekta okupio je čak 17 škola iz cijele Hrvatske, a priključila se i OŠ Mitnica iz Vukovara s obradom pjesme „Svijet za nas“ grupe Laufer.

Idejna začetnica i voditeljica projekta je učiteljica Jelena Fabijan (OŠ Zamet), organizatorica promotivnog koncerta Ana Latin (Udruga za glazbeno – scensko stvaralaštvo „Arij“), a glazbeni producent cijelog projekta i aranžer svih pjesama je Darko Terlević (The Siids).

VIDEO

Na koncertu u Exportdrvu sudjelovalo je 20 izvođača, program su vodile učenice OŠ Nikola Tesla iz Rijeke pod mentorstvom prof. Irene Peić Rančić, soliste i zborove uživo su pratili uživo Darka Terlević na gitari, Dino Šimonović na perkusijama i Dorian Cuculić na klavijaturama. Prateće vokale pjevale su Lina Banić, Laura Valenčić i Leda Turato iz Kreativno – edukativnog centra „Glazbeni vrtuljak“ čija je mentorica Ana Matušan.

Pokrovitelji koncerta bili su Gradnja Katunar, RiLab d.o.o., Lurssen i Općina Kostrena. Kako je to jučer izgledalo, pogledajte u našoj foto galeriji.

VIDEO

Održana koncertna promocija albuma PjesmaRIca 2 @ Exportdrvo

Više sa portala torpedo.media ...