​[FOTO] Dan policije i blagdan Svetog Mihovila svečano obilježen u PU primorsko-goranskoj

Autor: Nikola Cvjetović 29.09.2023

mup_specijalna_policija_pokazna_vjezba_rijeka__8_

Središnji dio svečanosti je organiziran u Adamićevoj ulici u Rijeci gdje su pripadnici Jedinice specijalne i interventne policije izveli pokaznu vježbu za sve građane i uzvanike

Rijeka - Odavanjem počasti za sve poginule i preminule policajce u Domovinskom ratu danas je u Rijeci održano svečano obilježavanje Dana policije i blagdan Svetog Mihovila.

Predstavnici Policijske uprave primorsko-goranske, na čelu sa zamjenikom načelnika PU primorsko-goranske Tomislavom Dizdarom, položili su cvijeće i zapalili svijeće na spomenik poginulim policajcima ispred zgrade sjedišta PUPG-a. Pri tome su im se pridružili i predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata te ostali djelatnici, a nakon protokola je služena sveta misa u crkvi Svetog Jeronima u Rijeci koju je vodio policijski kapelan, fr. Kristijan Gerbic.

Središnji dio svečanosti je organiziran u Adamićevoj ulici u Rijeci gdje su uz prisutnost više uzvanika, građana, djelatnika policije, kao i medija, pripadnici Jedinice specijalne i interventne policije izveli pokaznu vježbu.

Riječ je o dinamičkoj realizaciji na osobnom vozilu u kojem su policijski službenici pod punom opremom specijalne policije prikazali uhićenje dvojice počinitelja razbojništva. Prisutni su tako uz zvukove sirena i prolaza policijskih vozila mogli vidjeti kako izgleda hvatanje počinitelja na prometnici, zaustavljanje njihovog vozila, uhićenje uz uporabu sredstava prisile te u konačnici i privođenje u policijsko vozilo.

Nekoliko minuta akcijske vježbe za sve prisutne je bilo kao sekvenca akcijskog igranog filma, no ovo nije bila fikcija već je time građanima pokazana stvarna spremnost policije u svakodnevnim zadaćama koje se provode s ciljem očuvanja njihove sigurnosti.

Ovom prigodom danas je i na moru uz riječku rivu i bilo otvoreno policijsko plovilo P105- „Marino Jakominić“ za građane, a koje je najviše oduševilo naše mlade sugrađane-učenike osnovnih škola i polaznike dječjih vrtića.

Inače, uz navedeno ovaj tjedan je s više aktivnosti provedeno obilježavanje Dana policije pa je i u Rabu održan svečani protokol, a za građane je bila izložena oprema, vozila, kao i tehnika koju policijski službenici koriste u svakodnevnom radu. U Vrbovskom su policijski službenici prevencije održali i edukativno predavanje za učenike srednjih škola.

U sklopu obilježavanja su nagrađeni i pohvaljeni djelatnici PU primorsko-goranske, a k tome je i održana revijalna nogometna utakmica između timova PU primorsko-goranske i Civilne zaštite PGŽ-a.

Obilježavanje Dana policije završit će humanim činom darivanja krvi koji će se provesti u utorak, 3. listopada u Policijskom domu u Rijeci s početkom u 9 sati, a na kojemu će uz policijske djelatnike moći sudjelovati i ostali građani.

pocket icon

Dan policije i blagdan Svetog Mihovila svečano obilježen u PU primorsko-goranskoj

Više sa portala torpedo.media ...