[FOTO/VIDEO] Povodom obilježavanja Dana antifašističke borbe položeni vijenci na Spomenik oslobođenja na Delti i na Tuhobiću

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 22.06.2022

obiljezavanje dana antifasisticke borbe rijeka delta tuhobic  8

Vijence su položile i svijeće zapalile delegacije Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, Saveza i udruga antifašističkih boraca i antifašista, udruga iz Domovinskih rata, MUP-a i političkih stranaka.

polaganje vijenca delta dan antifasisticke borbe 2022 3

Rijeka - U organizaciji Saveza antifašističkih boraca i antifašista Primorsko-goranske županije te udruga antifašista s područja gradova Rijeke, Bakra, Crikvenice, Novog Vinodolskog i Vinodolske općine na više događanja obilježen je Dan antifašističke borbe.

Delegacija Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, Saveza i udruga antifašističkih boraca i antifašista, udruga iz Domovinskih rata, MUP-a i političkih stranaka, položile su vijence i zapalile svijeće na Spomeniku oslobođenja na Delti.

obiljezavanje dana antifasisticke borbe rijeka delta tuhobic  7

Zamjenik župana Petar Mamula u Lukovu je položio vijenac na središnjem spomen obilježju palima u NOB-u. Na središnjoj proslavi u Tuhobiću uzvanicima se obratio zamjenik župana Vojko Braut.

Čestitavši Dan antifašističke borbe, zamjenik župana Vojko Braut istaknuto je kako smatra da je riječ o jednom od naših najvećih državnih praznika kada se prisjećamo herojske borbe u 2. svjetskom ratu koja je stvorila Hrvatsku koju danas poznajemo i koju smo obranili u Domovinskom ratu. “Tekovine antifašizma su nešto što moramo živjeti i cijeniti”, istaknuo je Braut.

VIDEO

Diljem Primorsko-goranske županije obilježen Dan antifašističke borbe