[FOTO/VIDEO] Humanitarna noć u Rijeci: Zvijezde večeri pobjednice moždanog i srčanog udara

Autor: Ivana Grabar 04.02.2023

dan_crvenih_haljina_rijeka_2023__22_

Dan crvenih haljina obilježio je svoje peto izdanje.

Rijeka - Dan crvenih haljina, globalna zdravstveno-edukativna akcija s ciljem podizanja svijesti o rizicima moždanog udara kod žena, svoje peto izdanje obilježila je ovog petka u Guvernerovoj palači.

Bila je ovo večer prepuna emocija i pozitivne energije. Tijekom ove riječke humanitarne večeri nizali su se kratki panel razgovori s temom o prevenciji moždanog udara, a posebno dirljiv bio je razgovor sa ženama koje su pobijedile u borbi s moždanim i srčanim udarom. U ovoj večeri redao se niz edukacije o prevenciji, red glazbenih brojeva riječkih glazbenika Ane Kabalin i Damira Kedže, red emotivnih priča žena koje su preboljele udare, a posebno su bile zanimljive modne revije renomiranih dizajnera: Zigman, Peperoncina design, Lusso couture, Sally atelier, butik Rival, Lilium, Miau couture, a crvenim tepihom prošetale su žene lavice koje su sve prisutne ostavile bez daha.

dan_crvenih_haljina_rijeka_2023__15_

Također, posebno emotivan i dirljiv istup bio je panel u kojem su svoje iskrene i životne priče ispričale žene koje su doživjele i pobijedile moždani udar. Vrlo hrabro i dirljivo pričale su svoje iskrene priče o bolesti koja ne bira niti starosnu dob, niti trenutak... Iznenadan i strašan moždani i srčani udar sve češće pogađa mlađe žene, a ove su lavice, zvijezde večeri, ispričale svoje priče od nastupanja bolesti, svoj put oporavka i vraćanja u normalan život, a poseban naglasak i poruka svim prisutnima bio je da zavolimo sebe i stavimo na prvo mjesto dok je vrijeme, da ne jurcamo kroz život te da se svaki mogući trenutak trudimo živjeti punim plućima s onima koje volimo...

dan_crvenih_haljina_rijeka_2023__6_

Obilježavanje Dana crvenih haljina u Rijeci održano je u organizaciji Klinike za neurologiju KBC-a Rijeka i Katedre za neurologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, uz podršku Primorsko-goranske županije.

Ovaj event bio je humanitarnog karaktera, a prikupljeni humanitarni prilozi namijenjeni su za nabavku holtera EKG-a i krvnog tlaka.

VIDEO

pocket icon

Dan crvenih haljina ispunio Guvernerovu palaču sjajnom vibrom

Više sa portala torpedo.media ...