[FOTO/VIDEO] Obilježeno 125 godina od osnivanja prve fotografske amaterske sekcije u Gradu Rijeci

Autor: Marin Aničić 09.01.2022

125_godina_rijecke_fotografije_2022__2_

Članovi kluba rade na tome da se na ulazu zgrade postavi ploča koja će nas prisjećati na bogatu povijest I kulturu iz najslavnijih vremena grada na Rječini.

125_godina_rijecke_fotografije_2022__1_

Rijeka - Prije 125 godina, točnije 9. siječnja 1897. godine, u zgradi Srednje talijanske škole tadašnjoj Mađarskoj gimnaziji, na inicijativu Sandora Alexandra Rieglera, ravnatelja gimnazije, i Petera Salchera, uglednog profesora fizike na Mornaričkoj akademiji austrougarske vojske, osnovana je prva fotografska amaterska sekcija u Gradu Rijeci. Malo se gradova u Europi može pohvaliti ovako dugovječnim hobističkim bavljenjem fotografijom.

VIDEO

Predsjednik Foto kluba Rijeka, Borislav Božić i eminentni fotografi i članovi kluba okupili su se ispred zgrade Srednje talijanske škole kako bi obilježili ovu važnu godišnjicu u kojoj se rađala bogata tradicija riječke fotografije. Članovi kluba rade na tome da se na ulazu zgrade postavi ploča koja će nas prisjećati na bogatu povijest I kulturu iz najslavnijih vremena grada na Rječini. Pogledajte u prilogu što su nam ispričali eminentni riječki fotografi.

pocket icon

Obilježavanje 125 godina od osnivanja prve fotografske amaterske sekcije u Gradu Rijeci

Više sa portala torpedo.media ...