[FOTO/VIDEO] Održan jubilarni 20. i-FEST

Autor: Marina Pauletić 02.12.2022

i_fest_hkd_susak_2022__3_

Suvoditeljica festivala bila je Isabella Hujić.

Rijeka – Jubilarni 20. i-Fest – Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom održao se danas u riječkom HKD-u. Prvi dio festivala održao se u 11 sati kada su nastupili najmlađi sudionici, dok su u 18 sati nastupili stariji sudionici festivala.

Svoja glazbena, plesna, dramska i likovna znanja i umijeća prezentiralo je oko četiristo učesnika, djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom. U sklopu Festivala, u atriju Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, organizirana je bila i izložba radova koje su izradili učesnici festivala.

i_fest_hkd_susak_2022__1_

Voditelj festivala, uz same sudionike, bio je Dražen Turina Šajeta. Dok je suvoditeljica festivala bila Isabella Hujić iz Udruge za sindrom Down – Rijeka 21.

U Festivalu su sudjelovali: Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka, Centar za autizam Rijeka, Udruga za skrb autističnih osoba Rijeka, Društvo multiple skleroze Primorsko-goranske županije, Udruga za sindrom Down – Rijeka 21, Udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka, Županijska udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom, Dnevni centar za rehabilitaciju „Slava Raškaj“ Rijeka, Dječji vrtić Rijeka, Dječji vrtić Sušak, Dječji vrtić More, Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka, Osnovna škola Gornja Vežica, Osnovna škola Kantrida, Centar za rehabilitaciju Fortica, Centar za rehabilitaciju Rijeka, Udruga “…i djeci s ljubavlju” i Modna agencija Glamour Tara.

i_fest_hkd_susak_2022__7_

Scensko rješenje, izvedbu elemenata i likovni predložak za plakat, program, pozivnicu i zahvalnicu izradili su učenici Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci, a podršku organizaciji pružili su volonteri Ekonomske škole Mije Mirkovića u Rijeci.

Kako je bilo na festivalu pogledajte u našoj foto galeriji i video prilogu.

VIDEO

pocket icon

Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom 'I-Fest'

Više sa portala torpedo.media ...