[FOTO/VIDEO] Proslavljen pravoslavni Badnjak

Autor: Sanja Tumara 06.01.2023

prvaoslavni_badnjak_rijeka_2022__14_

Na Koblerovom trgu u Rijeci upriličeno je jedanaesto javno obilježavanje Badnjaka po Julijanskom kalendaru.

RIJEKA – Već tradicionalno, na riječkom Koblerovom trgu proslavljen je Badnjak po Julijanskom kalendaru. Jedanaesto je to javno obilježavanje pravoslavnog Badnjaka. Svim građanima koji slave Badnjak te svim ljudima dobre volje podijeljeno je tom prigodom 1500 porcija posne hrane.
Uoči podjele, posnu hranu blagoslovili su riječki parosi Mićo Kostić i Jovan Galamić. Proslavi su se pridružili i zamjenici gradonačelnika Sandra Krpan i Goran Palčevski te predsjednica Gradskog vijeća Ana Trošelj, a prije zajedničke proslave na Koblerovom trgu Krpan i Trošelj posjetile su riječke parohe, protojereja-stavrofora Miću Kostića i protojereja Jovana Galamića te čestitale blagdan Božića.

prvaoslavni_badnjak_rijeka_2022__11_


Proslava je počela svetom liturgijom u hramu sv. Nikolaja u Rijeci, a večernje bogosluženje, osvećenje i tradicionalno paljenje Badnjaka održava se u 18 sati u hramu sv. Georgija na Sušaku.
Organizatori proslave Badnjaka po Julijanskom kalendaru su Vijeće srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije, Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Rijeke, SKD „Prosvjeta“ pododbora Rijeka i pododbora Viškovo te Zajednica Srba Rijeka, uz podršku Srpske pravoslavne crkvene opštine na Rijeci.

VIDEO

pocket icon

U Rijeci proslavljen pravoslavni Badnjak

Više sa portala torpedo.media ...