[FOTO/VIDEO] Rijeka i službeno ima novu bolnicu! Beroš: U Hrvatskoj imamo renesansu zdravstvene infrastrukture

Autor: Marina Pauletić 02.02.2024

otvorenje_plenkovic_beros

Kompleks koji je opremljen suvremenom opremom zahtjeva i dobro educirane zdravstvene djelatnike.

Rijeka – Dugo očekivani san danas je napokon postao stvarnost – nova Bolnica za ženu i dijete koja se nalazi na Sušaku službeno je otvorena. Svečanom su otvorenju prisustvovali brojni gosti, a uz riječkog gradonačelnika, Marka Filipovića, primorsko-goranskog župana, Zlatka Komadine i ravnatelja KBC-a Rijeka, Alena Ružića, stigli su i premijer Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković, ministar zdravstva, Vili Beroš te potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković.

bolnica_majka_i_dijete-27364

„Zahvaljujem izvođačima, Kamgradu i GP Krku, na zaista sjajno obavljenom poslu prije korone, u vrijeme kada smo mislili kako će sve biti normalno. To što ste vi uspjeli, da ste dovršili ovako velebni projekt na vrijeme i uz utrošak manje sredstava nego što je bilo predviđeno, mislim da još uvijek nisam vidio u svom osmogodišnjem mandatu kao premijer“, kazao je Plenković u svom obraćanju.

otvorenje_majka_i_dijete_plenkovic

Ministar Beroš izjavio je sljedeće: „Dvije su ove vrijedne zgrade ukupno veće od 110 tisuća kvadrata koje će biti dom 224 kreveta. Radi se o iznimnom ulaganju, ali nije samo tako u Rijeci. Ova Vlada, znajući da moramo ravnomjerno razvijati sve krajeve Lijepe naše, iznimno ulaže u zdravstvenu infrastrukturu i otpočetka mandata uloženo je više od 2,2 milijardi eura u razvoj iste. Stoga, reći ću ovo na sljedeći način: osim Andrejeve i Olegove revitalizacije u našim lukama i na našem moru, doista imamo jednu renesansu i revitalizaciju zdravstvene infrastrukture“.

„Današnje otvorenje, uistinu predstavlja veliki iskorak za unaprjeđenje rada i postizanje visoke kvalitete poslovnih i medicinskih procesa i zdravstvene skrbi u Rijeci. Ovime, riječki KBC postaje suvremena, inovativna bolnica, kakvu Rijeka, Riječanke i Riječani, ali i više od pola milijuna ljudi iz naše i susjednih županija, koji gravitiraju k ovoj bolnici, itekako zaslužuju“, kazao je gradonačelnik Rijeke, Marko Filipović.

bolnica_majka_i_dijete-28356

Kompleks koji je opremljen suvremenom opremom zahtjeva i dobro educirane zdravstvene djelatnike.

„Paralelno s izgradnjom i opremanjem ovog objekta, kao dio cjelovitog projekta planski smo razvijali naše kadrove, što je podjednako važno. Danas tako s ponosom možemo reći kako smo istodobno sa zidanjem ovoga zdanja uspješno investirali u stručnjake i znanje koje će prostorima i opremi odahnuti djelovanje i pružanje usluga na razini vodećih europskih sveučilišnih bolnica. Kroz nekoliko će tjedana uslijediti proces preseljenja sa starih lokaliteta. Napuštanjem lokaliteta Kantrida, KBC Rijeka umjesto na tri počet će djelovati na dva lokaliteta i približiti se konačnom cilju objedinjavanja bolnice na jednom jedinstvenom prostoru“, naveo je ravnatelj KBC-a Rijeka, Alen Ružić.

Kako je bilo na svečanosti otvorenja te kako izgleda nova bolnica iznutra, pogledajte u našem video prilogu i foto galeriji.

VIDEO

pocket icon

Svečano otovorena Bolnica za majku i dijete

Više sa portala torpedo.media ...