[FOTO/VIDEO] Svečanim koncertom "Jazz za Matetića" zaključeni 21. Matetićevi dani

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 16.04.2022

jazz_za_matetica_zoran_majstorovic_bruno_krajcar_elvis_stanic_damjan_grbac_giipuja_ivan_matetic_ronjgov__7_

Izvođači su bili redom poznati jazz glazbenici našeg podneblja, a izvodili su tradicionalne autohtone istarsko-primorske glazbe u jazz verziji.

glazbena_skola_ivan_matetic_ronjgov

Rijeka - Nakon promocije monografije Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka, drugu večer 21. Matetićevih dana obilježio je Svečani koncert Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka i gostiju. U Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja u Rijeci nastupili su učenici glazbenih škola iz Pule, Zagreba, Osijeka i Dubrovnika.

jazz_za_matetica_zoran_majstorovic_bruno_krajcar_elvis_stanic_damjan_grbac_giipuja_ivan_matetic_ronjgov__4_

U bogatom i raznovrsnom programu kompozicijama na klaviru, gitari, flauti, klarinetu, harmonici, solo izvedbama te zborskom pjesmom, predstavili su se učenici i profesori iz Glazbenih škola Blagoja Berse, Vatroslava Lisinskog, Glazbenog učilišta Elly Bašić, Franje Kuhača, Luke Sorkočevića te Ivana Matetića Ronjgova Pula.

jazz_za_matetica_zoran_majstorovic_bruno_krajcar_elvis_stanic_damjan_grbac_giipuja_ivan_matetic_ronjgov__8_ Prijenos uživo mogao se gledati na video platformi Novine.tv

Uz programe Glazbene škole, posebnost ovih Matetićevih dana predstavio je i koncert “Jazz za Matetića", a koji se u četvrtak održao u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka. Izvođači su bili redom poznati jazz glazbenici našeg podneblja, a izvodili su tradicionalne autohtone istarsko-primorske glazbe u jazz verziji. Publiku su tako svojim izvedbama u pratnji sastava oduševili Bruno Krajcar, Elvis Stanić, Zoran Majstorović i Damjan Grbac.

Atmosferu s koncerta pogledajte i poslušajte u velikoj fotogaleriji i video isječku u nastavku.

VIDEO

pocket icon

21. Matetićevi dani: Bruno Krajcar, Elvis Stanić, Damjan Grbac i GIIPUJA nastupili u sjajnom program Jazz za Matetića

Više sa portala torpedo.media ...