[FOTO/VIDEO] Vesele maškarice ispunile dupkom Korzo

Autor: Marina Pauletić 04.02.2023

djecja_karnevalska_povorka_2023_rijeka__8_

Na čelu povorke tradicionalno su bili Kraljica i Meštar Riječkog karnevala, a ove godine tu čast imali su Maja Babin i Meštar Sandi, a kraj 26. Dječje karnevalske povorke tradicionalno je označila zvonjava mićih zvončara.

Rijeka - Lonci i poklopci, flamenco, Snjeguljica i sedam patuljaka, navijači hrvatske reprezentacije, mali rockeri... Tisuće raznobojnih, veselih i maštovitih maškarica danas je ispunilo riječko Korzo na Dječjoj karnevalskoj povorci unoseći još vedrine u ionako vedar i sunčan dan.

- Šarenilo, ples, glazba i pozitivna energija ispunili su danas centra grada, kojim je prošetalo više od 5200 mališana u 53 karnevalske grupe, odjevenih u posebno izrađene maštovite maske. Na riječkom Korzu danas je zavladalo potpuno maškarano ludilo najmlađih maškarica, a kostimi su oduševili sve prisutne posjetitelje, pa su se mogli vidjeti poznati likovi iz crtića, brojne maske životinja, voća i sportaša uz naravno dobro uvježbane koreografije. Brojni posjetitelji na riječkom Korzu nisu mogli sakriti oduševljenje i osmijehe s lica, kojim su pokazali da se uložen trud mališana svakako isplatio, poručili su organizatori iz TZ grada Rijeke.

Na čelu povorke tradicionalno su bili Kraljica i Meštar Riječkog karnevala, a ove godine tu čast imali su Maja Babin i Meštar Sandi, a kraj 26. Dječje karnevalske povorke tradicionalno je označila zvonjava mićih zvončara. Prije početka Dječje karnevalske povorke, na Trgu Republike Hrvatske, svoje vještine pokazale su Prve riječke mažoretkinje, a zborovi Male Tratinčice i Tratinčice uveselili su publiku svojim glazbenim repertoarom.

djecja_karnevalska_povorka_2023_rijeka__2_

Plesalo se, pjevalo, smijalo, a najviše zabavljalo - najprije na sred riječke žile kucavice, a potom u Export drvu. Osim malih maškara nastup su imale i riječke mažoretkinje, a kako je bilo danas na Korzu provjerite u našoj foto galeriji i video prilogu.

VIDEO

pocket icon

Dječja karnevalska povorka ispunila Korzo veselim maškaricama

Više sa portala torpedo.media ...