[FOTO/VIDEO] Vinski vitezovi iz svih dijelova Hrvatske održali svečanost u Rijeci

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 14.05.2022

vinski vitezovi rijeka 2022  22

Ovakve svečanosti su se od 2002. do sada održavale 23 puta diljem Hrvatske, pa iz Udruge ističu ponos što je grad Rijeka konačno domaćin ovog događaja koji se trebao održati još 2020. u sklopu Rijeka EPK.

Rijeka - U sklopu svečanosti Vinskih vitezova u Rijeci, članovi udruge Bratovština hrvatskih vinskih vitezova održali su na botelu Marina izborni sabor Bratovštine. Ovakve svečanosti su se od 2002. do sada održavale 23 puta diljem Hrvatske, pa iz Udruge ističu ponos što je grad Rijeka konačno domaćin ovog događaja koji se trebao održati još 2020. u sklopu Rijeka EPK.

“Sretni smo što smo se konačno okupili u svečanosti pod pokroviteljstvom Grada Rijeke, nakon tri godine odgode zbog protuepidemijskih mjera. Došli su nam naši članovi iz cijele Hrvatske, kao i gradišćanski Hrvati. Program je vrlo šarolik, obuhvaća našu povijest, našu domovinsku zahvalnost, posjet Muzeju grada Rijeke, znači našu kulturu, našu kompleksnu i slojevitu povijest Rijeke koju na ovaj način svi članovi mogu upoznati”, rekao je Mario Sušanj iz Bratovštine hrvatskih vinskih vitezova.

VIDEO

Nakon izborne skupštine položen je vijenac na spomeniku na Mostu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata na Delti, nakon čega su članovi Bratovštine krenuli u obilazak Palače šećerane. U pratnji limene glazbe Trsat i Riječkih mažoretkinja krenuo je zatim mimohod od Jadranskog trga do katedrale sv. Vida gdje je služena sveta misa.

Sutra je na rasporedu posjeta Svetištu Majke božje Trsatske, obilazak Bakarskih prezida uz degusatciju Bakarske vodice, te u Novom Vinodolskom posjeta vinariji Pavlomir, uz degustaciju vina i ručak.

Veliku fotogaleriju mimohoda vitezova pogledajte u nastavku.

Viteška svečanost Bratovštine hrvatskih vinskih vitezova održana u Rijeci