Fragmenti odrastanja vol. 3 - platforma „Pukotine“ posvećena mentalnom zdravlju mladih organizira razgovor o odrastanju u Dječjoj kući

Autor: Ana Šumanović 03.12.2022

wp-content/uploads/2021/08/Dje%C4%8Dja-ku%C4%87a-kinodvorana3.jpg

Na razgovorima će sudjelovati Maja Krištafor, Marko Kovačić i Pamela Perkić.

Rijeka - Nakon zagrebačke premijere u listopadu 2021. i prve sisačke izvedbe u svibnju 2022., platforma Pukotine (PKTN) nastavlja s putujućim razgovorima posebno posvećenima brizi o mentalnom zdravlju tijekom odrastanja – u Rijeci! U subotu, 10. prosinca, u 11 sati, u podružnici Art kina u Dječjoj kući održat će se „Fragmenti odrastanja vol. 3“.

„Pukotine“ je platforma čiji tim čine psihoterapeuti, a kojoj je cilj otvaranje virtualnog prostora za mlade (ali i za ostale generacije) - prostora unutar kojega mogu detektirati i definirati vlastite probleme, identificirati se s drugima i njihovim poteškoćama i pukotinama kao i otvoriti mogućnost za lijepljenje i zacjeljenje. To je prostor u kojem osjećaju da nisu jedini, sami i usamljeni. Pukotine teže postati mjesto koje može olakšati procese i faze tijekom odrastanja u ovom izazovnom okruženju, društvu i zajednici.

„Fragmenti odrastanja vol. 3“ ponovno će ponuditi siguran razgovorni prostor mladima o pulsnim točkama odrastanja - problemima s kojima se suočavaju, nošenju s izazovima, pronalaženju rješenja i međusobnom povezivanju kroz jedinstveno iskustvo odrastanja. Razgovori u Rijeci na poseban će se način posvetiti temi pripadanja.

U Fragmentina odrastanja vol. 3 sudjelovat će javno prepoznati pojedinci koji utjecaj virtualnog prostora koriste kako bi promovirali vrijednosti u koje vjeruju, često okrenuti univerzalnim temama i problemima s kojima se nosimo i suočavamo tijekom odrastanja. Riječ je o poduzetnici i aktivistkinji Maji Krištafor, profesoru matematike i fitness treneru, Marku Kovačiću te aktivistkinji i modelu, Pameli Perkić. Uz moderatora i glumca, člana PKTN kreativnog tima, Adriana Pezdirca gosti će podijeliti vlastito iskustvo odrastanja te publici predstaviti fragmente vlastite adolescencije i transformacije u odraslu osobu. Fragmenti odrastanja su: aktivizam, tijelo, autentičnost i budućnost.

S fragmentima odrastanja gostiju susrest će se u razgovoru svojom stručnošću i vlastitim iskustvom odrastanja PKTN tim psihoterapeuta: Miranda Novak, Dušanka Kosanović, Josipa Mihić, Martina Ferić, Mihael Kozina.

„Pukotine“ i mladi gosti dijele posvećenost u ohrabrivanju i podršci mladima, rastvaraju tabue, pokušavaju utabati put do pronalaženja „alata“ pomoću kojih možemo biti bolji prema sebi.

Nakon razgovora slijedi neformalno druženje, a cijeli će se događaj moći pratiti i uživo online na facebook stranici PKTN-a. Radi velike zainteresiranosti uvodi se rezervacija mjesta te vaše mjesto na riječkom izdanju možete osigurati slanjem maila na adresu edukacija@art-kino.hr.

Više sa portala torpedo.media ...