Grad Rijeka i Policijska uprava primorsko-goranska dobitnici Hrvatske velike nagrade sigurnosti 2023. godinu

Autor: Marina Pauletić 28.09.2023

velika_nagrada_sigurnosti_foto_luigi Foto: Foto Luigi

Nagrada je dodijeljena u kategoriji Partnerstvo u ostvarivanju sigurnosti.

Rijeka - Riječki gradonačelnik Marko Filipović i načelnik Policijske uprave primorsko-goranske Hari Brnad preuzeli su na svečanosti održanoj u opatijskom hotelu Ambasador Hrvatsku veliku nagradu sigurnosti za 2023. godinu dodijeljenu u kategoriji Partnerstvo u ostvarivanju sigurnosti – inicijativa godine za projekt izmještanja i neutralizacije protubrodske mine iz Riječke luke 19. ožujka ove godine.

U obrazloženju nagrade koja je dodijeljena u okviru Hrvatskih dana sigurnosti 2023. stoji kako je radi otklanjanja potencijalne opasnosti za građane i brojne objekte na području riječke luke kao i užeg i šireg središta Rijeke, na inicijativu PU primorsko-goranske u partnerstvu sa Stožerom civilne zaštite grada Rijeke, 19. ožujka 2023. godine uspješno provedena akcija izmještenja protubrodske mine iz riječke luke i njena neutralizacija na sigurnoj udaljenosti na otvorenom moru. U samoj akciji izmještanja sudjelovali su policijski službenici specijalne, interventne, temeljne, prometne, pomorske i drugih rodova policije, dok su ispred Grada Rijeke sudjelovali djelatnici raznih komunalnih društava i službi, vatrogasci, gradski Crveni križ i drugi.

Sve je provedeno uz potporu i sudjelovanje lučke uprave i lučke kapetanije te niza drugih poslovnih subjekata i institucija.

U žiriju Hrvatske velike nagrade sigurnosti za 2023. godinu bili su kao predsjednik žirija prof.dr.sc. Vlatko Cvrtila, rektor Sveučilišta VERN Zagreb, prof.dr.sc. Božo Skoko, Fakultet političkih znanosti u Zagrebu, doc.dr.sc. Krunoslav Borovec, Visoka policijska škola u Zagrebu, izv.prof.dr. Valentina Kranželić, Edukacijsko rehabilitacijski fakultet u Zagrebu, Ana Raić, N1 Hrvatska, te Alen Ostojić, predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti.

Ostali nagrađeni su Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba za projekt Vatrogasci u kvartu u kategoriji Najbolji projekt lokalne i područne (regionalne) samouprave za sigurnost zajednice; Alarm Automatika d.o.o. Rijeka i Škola nogometa NK Osijek za projekt OPUS ARENA u kategoriji Najbolji projekt poslovnog sektora u ostvarivanju sigurnosti zajednice; CEMEX Hrvatska d.d. u kategoriji Ostvarivanje i razvoj sigurnosti u kompanijama; grupa vatrogasaca JVP Grada Zagreba Tomislav Jančić, Anđelko Mihok i Ivan Frkanec te grupa vatrogasaca DVD-a Šestine Frano Josip Ožbolt, Matija Ivanković i Izidor Ivančević za intervenciju spašavanja na dan 19. srpnja 2023. u Zagrebu u kategoriji Hrabri čin policijskog službenika, vojnika, vatrogasca, pripadnika civilne zaštite, zaštitara i/ili građanina; Alarm Automatika d.o.o. Rijeka i Škola nogometa NK Osijek za projekt OPUS ARENA u kategoriji Najreprezentativniji projekt sustava sigurnosti; Robert Kopal i Darija Korkut, autori knjige „Obavještajna analitika“, izdavač Poslovno učilište integralna sigurnost i razvoj u kategoriji Najbolja domaća znanstvena knjiga iz područja sigurnosti; Josip Granić iz Hrvatske gorske službe spašavanja u kategoriji Individualni doprinos u ostvarivanju i razvoju sigurnosti zajednice; Centar za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka za projekte Dan sigurnijeg interneta i Bajke u digitalnom svijetu u kategoriji Najbolji projekt NVO za sigurnost zajednice i A1 Hrvatska za kampanju Internet safety u kategoriji Društvena odgovornost – inicijativa godine.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...