Grad Rijeka objavio natječaj za dodjelu potpora za književno stvaralaštvo

Autor: Marina Pauletić 07.02.2023

knjiga_pixabay

Podsjetimo, Grad Rijeka ovu mjeru za poticanje književnog stvaralaštva provodi od 2014. godine te je do sada, u tu svrhu, raspisano devet poziva.

Rijeka - Grad Rijeka je putem Odjela za kulturu objavio Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnog stvaralaštva u 2023. koji je otvoren do 1. ožujka 2023.

Riječ je o potporama ukupne vrijednosti 8.000 eura koje se dodjeljuju za književno-umjetnički rad, a prijaviti se mogu sve fizičke osobe koje djeluju na riječkoj književnoj sceni.
Prijava se može podnijeti za dodjelu tromjesečne potpore za poticanje književnog stvaralaštva u iznosu od 2.000,00 eura bruto ili polugodišnje potpore u iznosu od 4.000,00 eura bruto.

Rok za podnošenje prijava je do 1. ožujka 2023. do 23 sata i 59 minuta i podnose se isključivo u elektroničkom obliku. Također, e-obrazac za podnošenje prijava, popis obaveznih prilog i propozicije natječaja dostupni su na portalu Grada Rijeke www.rijeka.hr, odnosno u samom tekstu Javnog poziva.

Pristigle prijave ocjenjivat će Kulturno vijeće za Književnu djelatnost Grada Rijeke prema kriterijima objavljenima u sklopu Javnog poziva. U prijavama će se bodovati kvaliteta oglednog rukopisa, koncept djela, profesionalne reference autorice/autora, značaj programa za grad Rijeku i potpisan ugovor s nakladnikom, pri čemu ugovor s nakladnikom nosi najmanje bodova, a najviše upravo kvaliteta oglednog rukopisa.

Rezultati natječaja bit će objavljeni na web stranicama Grada Rijeke krajem travnja 2023. godine.

Sve dodatne informacije o Javnom pozivu, podnositelj prijave može saznati upitom na e-mail: alen.kapidzic@rijeka.hr ili pozivom na telefonski broj 051/209 235 od ponedjeljka do petka u vremenu od 8 do 16 sati.

Podsjetimo, Grad Rijeka ovu mjeru za poticanje književnog stvaralaštva provodi od 2014. godine te je do sada, u tu svrhu, raspisano devet poziva. Tijekom devet godina provođenja mjere, dodijeljene su 32 književne potpore ukupne vrijednosti 63.700,00 eura ili 480.000,00 kuna.

Zahvaljujući ovoj mjeri, napisana su 32 nova djela na riječkoj književnoj sceni od kojih je 10 objavljeno u formi tiskanih knjiga i 10 u elektroničkom formatu, a preostala djela su ili u fazi pronalaženja izdavača, u fazi dovršenja ili pak u fazi pripreme za objavljivanje u e-formatu.

Rukopisi potaknuti ovom mjerom osvojili dvije nagrade: nagradu T-portala za najbolji hrvatski roman za 2019. godinu, koju je dobio Nikola Petković za roman „Put u Gonars“, te nagradu Drago Gervais u kategoriji neobjavljenog rukopisa u 2021. godini, dodijeljenu Dori Šustić za roman „Praznina“.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...