Grad Rijeka objavio natječaj za dodjelu stipendija u novoj školskoj/akademskoj godini

Autor: Marina Pauletić 19.10.2022

novac_ilustracija_

Rok za prijavu na natječaj je 3. studeni 2022. godine.

Grad Rijeka objavio je natječaje za dodjelu stipendija darovitim učenicima i studentima, studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe ustanova na području grada Rijeke te natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima prema socijalnim kriterijima. Rok za prijavu je 3. studeni 2022. godine.

Stipendije za darovite učenike i studente

Natječajem za darovite učenike i studente dodijelit će se ukupno 32 nove stipendije. Grad Rijeka dodjeljuje 10 stipendija za darovite učenike 3. i 4. razreda srednjih škola i 22 stipendije za darovite studente.

Mjesečni iznos od 850,00 kuna dodijelit će se za razdoblje od 9 mjeseci za korisnike stipendije koji se školuju u Rijeci, dok će se mjesečni iznos od 1.100,00 kuna za razdoblje od 9 mjeseci dodijeliti korisnicima stipendije koji se školuju izvan Rijeke. Temeljni kriterij za izbor korisnika stipendije je darovitost. Pristupnici natječaju boduju se prema uspjehu u obrazovanju, priznatim postignućima, te prema mišljenju profesora-mentora i rezultatima psihologijskog testiranja.

Više o kriterijima natječaja možete doznati na ovoj poveznici.

Stipendije za učenike i studente prema socijalnim kriterijima

Za školsku/akademsku 2022./2023. godinu dodijelit će se ukupno 10 stipendija i to: učenicima srednjih škola sedam stipendija te studentima tri stipendije. Mjesečni iznos stipendije je 850,00 kuna i dodjeljuje se za 12 mjeseci školske/akademske godine.

Više o kriterijima natječaja možete doznati na ovoj poveznici.

Stipendije studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe ustanova na području grada Rijeke

U akademskoj godini 2022./2023. dodijelit će se 9 stipendija za studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja i to: magistar/a logopedije dvije stipendije te magistar/a ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja sedam stipendija. Mjesečni iznos stipendije je 1.100,00 kuna i dodjeljuje se za devet (9) mjeseci akademske godine.

Više o kriterijima natječaja možete doznati na ovoj poveznici.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...