Gradonačelnik Filipović održao sastanak s novim direktorom Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu Gerhardom Schlattlom

Autor: Marina Pauletić 19.09.2023

filipovic_i_gerhard_schlattl

Susret s gospodinom Schlattlom održan je uoči posjeta austrijske delegacije Lučkoj upravi Rijeka.

Rijeka - Austrijski ured za vanjsku trgovinu u Zagrebu službeni je predstavnik austrijskog gospodarstva u Hrvatskoj čiji je cilj intenziviranje gospodarskih odnosa između Austrije i Hrvatske.

Gradonačelnik Filipović održao je sastanak s novom direktorom Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu Gerhardom Schlattlom i njegovim suradnicama Lidijom Kovač-Guina i Sanjom Kulenović te vice konzulom Republike Austrije u Republici Hrvatskoj Damirom Šušteršićem.

Gradonačelnik Filipović tom je prilikom istaknuo dobre diplomatske veze s Austrijom kao i uspješnu suradnju s nekolicinom uspješnih austrijskih kompanija koje posluju na području grada Rijeke. Istaknuo je i dobru suradnju s Veleposlanstvom Republike Austrije u Hrvatskoj, zajedničko sudjelovanje s austrijskim partnerima na nekoliko EU projekata, kao u suradnju na području kulture te dodao kako vjeruje da u budućnosti ima još mjesta za napredak suradnje.

Susret s gospodinom Schlattlom održan je uoči posjeta austrijske delegacije Lučkoj upravi Rijeka gdje će se održati prezentacija desetak austrijskih tvrtki.

Austrijski ured za vanjsku trgovinu aktivno podupire austrijske tvrtke prilikom ulaska na hrvatsko tržište, prati razvoj tržišta te redovno organizira susrete austrijskih i hrvatskih gospodarstvenika. Također, Ured hrvatskim tvrtkama nudi podršku pri pronalasku austrijskih poslovnih partnera te im omogućuje aktualne informacije o stanju na austrijskom tržištu.


pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...