Gradonačelnik Rijeke održao sastanak s norveškim veleposlanikom

Autor: Marina Pauletić 02.11.2023

veleposlanik_norveska_grad_rijeka

Gradonačelnik i veleposlanik razgovarali su o budućim planovima i projektima u suradnji s Veleposlanstvom.

Rijeka - Gradonačelnik Marko Filipović susreo se u Salonu Grada Rijeke s norveškim veleposlanikom u Republici Hrvatskoj, NJ.E. Arneom Sannesom Bjørnstadom.

Na radnom sastanku kojem su uz gradonačelnika i veleposlanika sudjelovali i njihovi suradnici bilo je riječi o dosadašnjoj dobroj u uspješnoj suradnji s Veleposlanstvom Norveške. Primjerice, u Rijeci su se 2018. godine, u organizaciji Grada Rijeke i Veleposlanstva Kraljevine Norveške, održali Norveški dani u Rijeci s ciljem da se kroz niz kulturnih, poslovnih i društvenih događaja građani upoznaju s norveškom kulturom i načinom života, ali i kako bi se osnažile veze koje tradicionalno postoje između riječkog kraja i Norveške, naročito u pomorstvu i brodogradnji.

Također, građani su se mogli upoznati s norveškom kinematografijom u sklopu programa Tjedan norveškog filma u Art kinu, a Norveška je podržala i Rijeku kao Europsku prijestolnicu kulture 2020., zahvaljujući donaciji Norveške vlade, dio programa Europske prijestolnice kulture vezan uz Dječju kuću realiziran je sredstvima iz tih fondova.

Temeljem dosadašnje kvalitetne suradnje, gradonačelnik i veleposlanik razgovarali su o budućim planovima i projektima u suradnji s Veleposlanstvom kako bi se norveška kultura, običaji i gastronomija još više približili građanima Rijeke.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...