Gradskim vijećnicima poslan nacrt ugovora o kupoprodaji nekretnina za izgradnju Zapadne Žabice

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 18.07.2022

Lokacija-nekretnina-koje-su-predmet-natjecaja-za-prodaju-Zapadna-Zabica

Naime, u četvrtak 21. srpnja će se na sjednici Gradskog vijeća naći točka Prijedlog odluke o prodaji nekretnina u (su)vlasništvu Grada Rijeke, u okviru koje će vijećnici raspravljati o prodaji 27/50 dijela nekretnina ukupne površine 14.810 m² u k.o. Rijeka.

Rijeka - U petak, 15. srpnja, uoči sjednice Gradskog vijeća koja će se održati 21. srpnja, gradskim je vijećnicima poslan tekst nacrta kupoprodajnog ugovora za kupnju nekretnina, Lokacija – Kompleks Žabica radi izgradnje višenamjenske građevine „Kompleks Žabica“.

Naime, u četvrtak 21. srpnja će se na sjednici Gradskog vijeća naći točka Prijedlog odluke o prodaji nekretnina u (su)vlasništvu Grada Rijeke, u okviru koje će vijećnici raspravljati o prodaji 27/50 dijela nekretnina ukupne površine 14.810 m² u k.o. Rijeka, za kupoprodajnu cijenu u iznosu od 5.750,00 kn/m², odnosno za 7.997,40 m² (što je površina suvlasničkog udjela Grada Rijeke).

Najpovoljnijim ponuditeljem za kupoprodaju nekretnina na temelju provedenog javnog natječaja utvrđen je Best in Parking – razvoj d.o.o., a gradski vijećnici će u četvrtak donijeti odluku hoće li ili ne gradonačelnik Grada Rijeke, u ime Grada Rijeke sklopiti ugovor o kupoprodaji ovih nekretnina. Riječ je o modelu kojim bi se izgradio Autobusni kolodvor odnosno širi kompleks Zapadna Žabica koji uključuje i garažu te niz drugih sadržaja.

Gradonačelnik je vijećnicima poslao tekst nacrta kupoprodajnog ugovora s ciljem kvalitetnije pripreme za raspravu o navedenoj točki dnevnog reda. U kontekstu transparentnosti dokumenata donosimo Nacrt ovog Ugovora:

https://www.rijeka.hr/wp-content/uploads/2022/07/Nacrt-Ugovora-kompleks-%C5%BDabica.pdf

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...