Gradsko vijeće većinom glasova prihvatilo Zaključak o pobijanju Rješenja ministrice kulture i medija

Autor: Marina Pauletić 07.11.2022

wp-content/uploads/2021/12/hnk-ivana-pl.-zajca.jpg

Gradsko vijeće pokrenuti će upravni spor s ciljem pobijanja ministričinog rješenja.

Rijeka - Tema HNK „Ivana pl. Zajca“ i njegovog intendanta Marina Blaževića već neko vrijeme puni novinske stupce radi kontroverzne odluke Ministrice kulture i medija, Nine Obuljen Koržinek o neprihvaćanju odluke Gradskog vijeća o smjeni intendanta Blaževića. Primorsko goranski savez nastavlja se boriti protiv sporne odluke te za parlamentarnu demokraciju i dignitet Gradskog vijeća.

-Na prošloj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke, upravo na inicijativu PGS-a i naše Tee Mičić Badurina, a u suradnji s kolegama vijećnicima Petrom Mandić i Vedranom Vivodom, Gradsko vijeće većinom je glasova prihvatilo Zaključak o pobijanju Rješenja ministrice kulture i medija. Riječ je, dakako, o ministričinom Rješenju kojim odbija prihvatiti odluku Gradskog vijeća o razrješenju Marina Blaževića s mjesta intendanta HNK „Ivana pl. Zajca“. Rečenim Zaključkom odlučeno je kako će Gradsko vijeće pokrenuti upravni spor s ciljem pobijanja ministričinog rješenja te je, sukladno tome, naloženo „nadležnim upravnim tijelima Grada Rijeke da u zakonom propisanom roku, a u skladu s pravilima struke i uvažavajući sve relevantne činjenice sastave tužbu kojom se pokreće upravni spor, poručili su iz PGS-a.

-Istodobno, čekajući spomenuto drugo čitanje Prijedloga novog zakona o kazalištima, PGS sa svojim partnerima iz riječkog kazališta, strukovnih sindikata i udrugama iz područja kulture upravo radi na pisanju seta amandmana na predloženi Prijedlog zakona što vrvi umjetničkim, pravnim, političkim, radničkim i ostalim problematičnim, nelogičnim, ali i odredbama upitne zakonitosti i ustavnosti. Amandmane ćemo u saborsku proceduru uputiti putem zajedničkog kluba zastupnika IDS-PGS u Hrvatskom saboru, kazali su iz stranke.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...