Grupa umirovljenika iz prijateljskog grada Karlsruhea posjetila Rijeku

Autor: Nikola Cvjetović 27.09.2023

Prijem-Karlsruhe-1-900x600 Foto Grad Rijeka

Goste iz njemačkog Karlsruhea pozdravila je viša savjetnica – specijalist za gospodarstvo i strateško planiranje Nataša Zrilić, izrazivši im još jednom dobrodošlicu u Rijeku.

Rijeka - Grupa umirovljenika iz prijateljskog grada Karlsruhea, koja ovih dana boravi na Kvarneru u organizaciji Njemačko-hrvatske zajednice Karlsruhe, posjetila je i Grad Rijeku.

Goste iz njemačkog Karlsruhea pozdravila je viša savjetnica – specijalist za gospodarstvo i strateško planiranje Nataša Zrilić, izrazivši im još jednom dobrodošlicu u Rijeku.

Nakon što su imali priliku i turistički obići Rijeku, gosti iz prijateljskog grada su se u prostorijama Grada Rijeke kroz prezentaciju Ilinke Babić iz Turističke zajednice grada Rijeke upoznali s riječkim znamenitostima, lokacijama i događajima. Također, gosti iz Karlsruhea imali su priliku družiti se i s Anamarijom Gojević, koja je ljetos boravila u Karlsruheu.

Tijekom dana voditeljica Odsjeka za kulturu u Upravnom odjelu za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade Grada Rijeke Plamena Šarlija sa suradnicima susrela se s Angelikom Schmidt iz Grada Karlsruhea te Mirjanom Diminić iz Njemačko-hrvatske zajednice Karlsruhe.

Gradovi Rijeka i Karlshrue su sporazum suradnji na projektima na području zdravstva i socijalne skrbi, sveučilišta, gospodarstva i kulture potpisali su 2011. godine, no počeci suradnje između Rijeke i Karlshruea sežu u vrijeme početka Domovinskog rata.

Zahvaljujući prijateljskoj suradnji Rijeke i Karlshruea stvorene su čvrste veze koje danas omogućuju intenzivnu suradnju i razmjenu ljudi, znanja i iskustava između dva grada na brojnim područjima a prvenstveno na području visokog obrazovanja i kulture.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...