Grupa umirovljenika iz prijateljskog grada Karlsruhea posjetila Rijeku

Autor: Sandra Turkalj 30.09.2022

Grupa-umirovljenika-iz-prijateljskog-grada-Karlsruhea-posjetila-Rijeku-2

Rijeka i Karlsruhe prijateljstvo njeguju od 2011. godine, a grupa umirovljenika iz prijateljskog grada Karlsruhea tijekom svog posjeta Kvarneru, posjetila je i Grad Rijeku

Rijeka - Grupa umirovljenika iz prijateljskog grada Karlsruhea tijekom svog posjeta Kvarneru, posjetila je i Grad Rijeku. Rijeka i Karlsruhe prijateljstvo njeguju od 2011. godine, kada je potpisan Sporazum o uspostavi prijateljske suradnje. Tako je, primjerice, u svibnju u Rijeci otvorena zajednička izložba umjetnika iz Rijeke i Karlsruhea.

Grupa-umirovljenika-iz-prijateljskog-grada-Karlsruhea-posjetila-Rijeku-1

Goste iz njemačkog Karlsruhea pozdravila je Maja Pudić iz Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, izrazivši im još jednom dobrodošlicu u Rijeku.

„Rijeka i Karlsruhe njeguju svoje prijateljstvo više od deset godina. Međunarodna suradnja uvijek je izazov, ali naša dva grada uspjela su ostvariti poprilično dobru suradnju i realizirati neke lijepe i konkretne projekte na obostrano zadovoljstvo“, kazala je Pudić, izrazivši nadu da će dva grada i u budućnosti nastaviti graditi prijateljstvo i partnerstvo.

Nakon što su imali priliku i turistički obići Rijeku, gosti iz prijateljskog grada su se u prostorijama Gradske vijećnice kroz prezentaciju Dominika Damiša iz Turističke zajednice grada Rijeke upoznali s riječkim znamenitostima, lokacijama i događajima.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...