Hotel Hilton za partnere pripremio autentične poklone, oslikali su ih studenti Akademije primijenjenih umjetnosti Rijeka

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 24.01.2023

hilton_ipl_art__3_

Iva Piglić kao kreativna direktorica ovog projekta smatra da je ovakva inicijativa najbolje što se moglo dogoditi mladoj, tek nadolazećoj generaciji umjetnika, a suradnju s Hiltonom naglašava kao više nego ugodnom

Rijeka - Hotel Hilton Rijeka Costabella nedavno je započeo suradnju s umjetničkom firmom IPL ART s idejom stvaranja posebno oslikanih i dizajniranih poklona za svoje partnere. Kako riječki Hilton od samog početka svoga rada teži ka inovativnosti i posebnosti u svom poslovanju, ovim su projektom samo to još jednom potvrdili.

Kompletan odabrani asortiman je imao naglasak na malim, lokalnim proizvođačima i autentičnosti proizvoda tako da su se tu našli čajevi iz Veprinca, mala tvrtka koja proizvodi mirisne svijeće, rakije lokalnog karaktera, eterična ulja smilja domaće radinosti, kolačići koji su nastali u kuhinji Miljenka Kosanovića i boca za vodu koja je nastala reciklažom. Ono najinteresantnije u ovom projektu je to što je Hilton u dizajnu i pakiranju ovih proizvoda dao priliku studentima Akademije primijenjenih umjetnosti Rijeka.

hilton_ipl_art__1_

“Hilton Rijeka Costabella podržava rad lokalnih umjetnika i čast nam je da smo imali priliku surađivati s mladim talentima s Akademije.” ističe marketing menađer Nikola Špehar koji je zajedno s Ivom Piglić vodio cjeli projekt.

hilton_ipl_art__2_

Proces je trajao puno duže nego inače jer smo najprije zadali teme studentima po kojima su oni oslikavali ono po čemu je naš kraj, a i hotel poseban pa smo se odlučili za grančicu masline, za valove na moru i kolačiće. Nakon odabranih najboljih radova, sve smo slike prilagodili za printanje i dobili posebnu ambalažu koja je krasila lokalne proizvode, a čemu su se naši partneri posebno razveselili - rekli su nam iz marketinga riječkog Hiltona.

“Na ovaj smo način tek otvorili vrata ovakvim i sličnim projektima jer i u budućnosti želimo dati priliku mladim umjetnicima sa šireg riječkog područja tako da ćemo raditi i izložbe slika, fotografija, kiparskih radova i mnoge druge slične aktivnosti” ističe Špehar.

Iva Piglić kao kreativna direktorica ovog projekta smatra da je ovakva inicijativa najbolje što se moglo dogoditi mladoj, tek nadolazećoj generaciji umjetnika, a suradnju s Hiltonom naglašava kao više nego ugodnom: “Ovaj je projekt dokaz da se velike korporacije itekako mogu prilagoditi lokalnom stanovništvu i da vode računa o domicilnim ljudima što me posebno razveselilo pa se radujem već sada idućem zajedničkom projektu”

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...