Humanitarna akcija Pun pijat i ove godine na riječkom Korzu

Autor: Marina Pauletić 02.10.2023

humanitarno_kuhanje_pun_pijat_2022__2_ Foto: arhiva

Novac prikupljen ovom akcijom ponovo ide Prihvatilištu za nabavu hrane i higijenskih potrepština za potrebe korisnika Prihvatilišta, ali i riječkih beskućnika.

Rijeka - Nakon što je Prihvatilište za beskućnike „Ruže sv. Franje“, povodom 15. godišnjice rada i djelovanje prošle godine organiziralo humanitarnu akciju Pun pijat, istu akciju ponovo provodi i ove godine.

Tako će u subotu, 7. listopada, od 8:00 do 13:00 sati na riječkom Korzu ponovo udružiti snage poznati riječki (a i šire) kuhari i „ljudi od kuhače“ povodom Svjetskog dana beskućnika (10. listopada), a novac prikupljen ovom akcijom ponovo ide Prihvatilištu za nabavu hrane i higijenskih potrepština za potrebe korisnika Prihvatilišta, ali i riječkih beskućnika.

Kao i prošle godine za sve one koji dođu na Korzo kuhaju: Doris Vlah, Kristian Kozmić, Damjan Miletić, Arno Rusich i Dalibor Horvat Hoky, a ovogodišnje pojačanje ovom vrsnom timu su Stevo Karapandža i članovi UHBDR Kastav.

„Veliko hvala sponzorima koji su nam svojim donacijama omogućili održavanje Punog pijata i ove godine: Plodine, PIK Vrbovec, PPK Karlovac, Mesnica Blažević, Mesnica Čičković, Mesnica Slavonac , Mesnica Žeželić, Auto Stella i D&L Petra Group“, kazali su organizatori.

„I ove godine čekaju nas ukusna jela sa kapljom dobrote koje od srca pripremaju naši dragi kuhari. Jela će moći kušati svi oni koji kupe bon po cijeni od 5 eura, dok će riječki beskućnici dobiti besplatne bonove. Podjela obroka očekuje se oko 12 sati“, navode dalje.

Prihvatilište za beskućnike „Ruže sv. Franje“ pokrenuo je prije 16 godina Franjevački svjetovni red – Mjesno bratstvo Trsat (FSR – MB Trsat), koji odavno prepoznat po svojem karitativnom i humanitarnom djelovanju i brizi o marginaliziranim članovima društva. Samo Prihvatilište za beskućnike „Ruže sv. Franje“ osnovano je prije 16 godina kao prva takva ustanova u Gradu Rijeci i Primorsko goranskoj županiji. Prihvatilište pruža besplatni prihvat i skrb potrebitih bez obzira na dob, spol, rasu i vjeroispovijest. Prihvatilište pruža smještaj za 14 osoba – 12 muških i dvije ženske osobe. Glavni cilj Prihvatilišta je priprema i osposobljavanje korisnika za ponovnu integraciju u društvo te praćenje korisnika nakon uključivanja u društvo.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...