Humanitarna prodajna izložba fotografija “Nasmijana lica Riječkog karnevala” na panoima na Korzu

Autor: Tara Tomić 15.02.2024

Nasmijana-lica-Rijeckog-karnevala-3-900x600 foto - Grad Rijeka

Na panoima na Korzu otvorena je tradicionalna humanitarna prodajna izložba fotografija “Nasmijana lica Riječkog karnevala” Foto studija Kurti.

Rijeka - Izložba i ove godine donosi najljepše slike ovogodišnjeg karnevalskog maškaranog ludila uhvaćenih tijekom kratkog, ali programski žestokog 41. Riječkog karnevala. Sva sredstva od prodaje fotografija ove su godine namijenjena humanitarnoj akciji „Od srca za Stjepana“, kojom se prikupljaju sredstva za rehabilitaciju teško i višestruko oboljelog šestogodišnjeg Stjepana Budimira iz Rovinja.

Izložbu na Korzu otvorili su Marko Filipović, gradonačelnik Grada Rijeke, Nikola Kurti, vlasnik Foto studija Kurti, Petar Škarpa, direktor Turističke zajednice grada Rijeke, Nela Medakov Blagić, organizatorica humanitarne akcije „Od srca za Stjepana“ te kraljica Riječkog karnevala Sara Đukić i Meštar Sandi.

Nikola Kurti istaknuo je kako su fotografi Foto Kurtija napravili više od 50 tisuća fotografija, od kojih su neke izložene na velikim izložbenim panoima na riječkom Korzu do 22. veljače, a još veći izbor fotografija može se naći na internetskim stranicama www.fotokurti.com i u Foto studiju Kurti.

Gradonačelnik Filipović zahvalio se Foto Kurtiju na organizaciji još jedne humanitarne izložbe fotografija, kao i svim organizatorima i sudionica ostalih humanitarnih akcija u sklopu Riječkog karnevala. „Drago mi je da u karnevalskim događanjima nikad nije izostala humanitarna nota“, kazao je gradonačelnik Filipović, dodavši kako će se na panoima postavljen na Korzu pronaći brojni Riječani i posjetitelji Rijeke, ljubitelji maškaranih događanja. Gradonačelnik Filipović svoju je fotografiju pronašao te je njegova fotografija s Meštrom Sandijem već uokvirena.

Fotografije se mogu kupiti direktnom uplatom na račun humanitarne akcije, po cijeni od 30 eura, a potom u Foto studiju Kurti izabrati fotografiju, posebno uokvirenu u formatu 30×45 cm. Račun humanitarne akcije „Od srca za Stjepana“, organizator Nela Medakov Blagić, je HR 4524 8400 8312 1740 063, otvoren kod Raiffeisenbank Austria d.d.

Humanitarna akcija traje do 28. ožujka, a kako je kazala organizatorica Medakov Blagić, cilj akcije je prikupiti 54.400,00 eura, s time da je do sada prikupljeno nešto više od 32 tisuće eura ili 59,04 % planiranih sredstava kojima bi se osigurala sredstva za Stjepanovu rehabilitaciju za tekuću godinu. Putem Facebook grupe “Od srca za Stjepana” mogu se pratiti Stjepanove aktivnosti, kao i tijek humanitarne akcije, budući da se krajem svakog dana objavljuje prikupljeni iznos.

Zahvalu svima koji su sudjelovali u mnogobrojnim događajima i na bilo koji način pridonijeli organizaciji 51. Riječkog karnevala uputili su i direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa te kraljica Riječkog karnevala Sara Đukić i Meštar Sandi.

Humanitarno srce Riječkog karnevala i ove godine zasjalo je u čak sedam humanitarnih akcija u koju je uključena i ova posljednja izložba Foto studija Kurti. Noć krinolina na Brodu Marina u svojem 12. izdanju prikupljala je sredstva za Udrugu UZOR koja vodi sigurnu kuću u Rijeci, a toj udruzi namijenjena su i sredstva Humanitarnog karnevalskog gala party u Guvernerovoj palači, na kojem su se okupili mnogi uglednici i diplomati. U Vatrogasnom domu Vežica održano je tradicionalno dobrovoljno darivanje krvi, a Karnevalska udruga Čiket organizirala je dvije humanitarne zabave od kojih su sva prikupljena sredstva donirana udruzi oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca. Udruženje obrtnika Rijeke i VJ Primorski j.d.o.o. u suradnji s Rotary klubom Rijeka ponovno je organiziralo dvije najfinije humanitarne akcije u sklopu Riječkog karnevala. Maškarana jota prodavala se u korist Udruge Svjetionik, a maneštra za Udrugu Down sindrom – Rijeka 21.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...