Humanitarnim projektom „S Vidom se lako posložiti može svatko!“ djeca pomažu djeci

Autor: Marina Pauletić 12.06.2024

humanitarni_projekt_vid_djeca

Kupnjom učeničkih radova ovu je akciju podržao i riječki gradonačelnik Marko Filipović.

Rijeka - Povodom Dana obilježavanja riječkog zaštitnika, svetog Vida, na Korzu se od 12. do 14. lipnja provodi donacijska prodaja humanitarnog projekta „S Vidom se lako posložiti može svatko!“ u kojem djeca pomažu djeci.

U sklopu projekta kojim se skupljaju sredstva za pomoć Klinici za dječju kirurgiju KBC-a Rijeka za nabavku rehabilitacijsko-didaktičke opreme, po prvi put zajedno učenici osnovnih i srednjih škola Riječke nadbiskupije, polaznici Katoličkog vjeronauka sa svojim vršnjacima iz riječke zajednice Baptističke crkve i Medžlisa Islamske zajednice Rijeka prigodno će u navedenom periodu prodavati različite organizacijske artikle, poput pamučnih vrećica za školski pribor, futrola za naočale, pernica za olovke i novčanika koje su sami izradili i na kojima su oslikavali kulturno-povijesne i religijske motive vezane uz obilježavanje Dana sv. Vida i svoju vjersku zajednicu.

Kupnjom učeničkih radova ovu je akciju podržao i riječki gradonačelnik Marko Filipović.

Svi koji žele, donirati mogu to napraviti i uplatom na, za ovu akciju otvoren, račun Caritasa HR0223400091511278138 ili na način da skeniraju bar kod koji se može pronaći na službenoj mrežnoj stranici Riječke nadbiskupije.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...