Humor i glazba oživjet će riječke trgove tijekom ovogodišnjih Dana sv. Vida

Autor: Sanja Tumara 10.06.2024

festival_canzonette_fiumane_2023_rijeka__2__w1200-50918 Foto: arhiva

Očekuje nas novo izdanje Festivala Canzonette fiumane, nastup benda Patchamamma, dobrotvorni koncert Jonathan i prijatelji te nastup stand up komičara Ivana Šarića.

Rijeka – Dani svetog Vida u Rijeci su među najveselijim danima u godini. I ove godine program je raznovrstan. U srijedu, 12. lipnja, s početkom u 21.00 sat, na Trgu Riječke rezolucije održat će se Festival Canzonette fiumane 2024.

Festival koji je 2022. godine vrlo uspješno startao glazbenim „sjećanjima“ na stare fijumanske pjesme nastavlja se ove godine drugim autorskim izdanjem festivala koje donosi 19 novih pjesama. Uz pratnju festivalskog orkestra nastupit će: Tina Vukov, Darko Jurković Charlie Trio, Natko Štiglić i Marko Erzar, grupa Bonaca, Francesco Squarcia, Stefano Hering, Nevia Rigutto, grupa Vidamia, Alida Delcaro, Miriam Monica, Daniele Ferro, Sonia, Norne, Felice Scrobogna, Martina Sanković Ivančić, Damir Vrbljanac, Vlatko Filčić File, Pešekani i Aledory.

Festival Canzonette fiumane je glazbena promocija riječke/fiumanske tradicije i kulture, a održava se s ciljem da se fiumanski dijalekt na kojem se pjesme izvode, kao i istro-veneto, prizna kao nematerijalna kulturna baština RH.

Festival se održava u organizaciji Zajednice Talijana, a ulaz za posjetitelje je besplatan. U slučaju kiše program će se održati u Exportu.

U četvrtak, 13. lipnja, u 21.00 sat, na Trgu Riječke rezolucije poznati stand up komičar Ivan Šarić koji pred riječku publiku dolazi s predstavom Ivan Šarić Best of 1984-2023.

Ivan Šarić se stand up komedijom bavi od 2006. godine od kada je skupio veliku kilometražu putujući po nastupima po Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, BiH, ali i u Engleskoj. Pripadnik je novog vala stand up komičara, a oduševljava jednom verzijom britkog britanskog humora Eddieja Izzarda i Montyja Pythona uklopljenog u svakodnevne događaje ljudi koji žive u Hrvatskoj, posebno Dalmaciji i oko nje.

Ulaznice po cijeni od 4.90 eura mogu se kupiti na blagajni HKD-a bez dodatne naknade ili online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji te na benzinskim postajama Petrol / Crodux uz naknadu od dodatnih 0,95 eura za obradu transakcije. U slučaju kiše program će se održati u Exportu.

U petak, 14. lipnja, u 20.30 na Trgu 128. brigade HV-a, nastupa riječki bend Patchamamma.

Pachamama Street Connection je riječki ulični bend okupljen 2010. godine. Postavu čine Vanja Kauzlarić (Bubanj), Jasmin Okanović (Truba), Radoslav Tičić (Gitara) i Petar Tepšić (trombon).

Bend je svoj glazbeni put stvarao svirajući po ulicama i trgovima gradovima duž hrvatske obale. Ulica je postala njihova najbolja vizit karta i najveća promocija nakon čega su svirke na eventima i manifestacijama ipak preuzele dominaciju. Bend u repertoaru imama domaće i strane hitove aranžmanski prilagođene svom glazbenom izričaju u kojem svako u publici nađe nešto za sebe. Truba i trombon daju posebnu draž i veselje glazbi koje sviraju. Iza sebe imaju veliko iskustvo sviranja; od opuštenih uličnih nastupa, svirki po malim barovima i klubovima, raznih promocija, eno i gastro događanja pa sve do velikih manifestacija

Ulaz na koncert je besplatan.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...