INA donirala KBC-u Rijeka uređaj za neinvazivnu ventilaciju novorođenčadi

Autor: Marina Pauletić 03.12.2022

wp-content/uploads/2021/04/kbc-rijeka-bolnica-zgrada-2.jpg

Ova donacija nije prva kojom INA doprinosi poboljšanju uvjeta najosjetljivijih skupina bolesnika riječkog KBC-a.

Rijeka - INA je, uoči blagdana, donirala osam bolnica ukupno 900.000 kuna, te je uredila bolničke prostore odjela pedijatrije te sisačkog odjela za trudnice u čijem su uređenju sudjelovali i posjetitelji Inine Facebook stranice, priopćila je tvrtka.

Bolnice koje su primile donacije su Klinička bolnica „Sveti Duh“ u Zagrebu, opća bolnica „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku, KBC Zagreb, KBC Split, KBC Osijek, KBC Rijeka, Klinika za dječje bolesti Zagreb i Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri.

„Naša politika donacija usmjerena je na posebno osjetljive dijelove društva i smatramo svojom obavezom pružati podršku i pomoć kad god je to potrebno“, rekao je predsjednik Uprave Ine Péter Ratatics.

KBC Rijeka je zahvaljujući donaciji dobavio najsuvremeniji uređaj za neinvazivnu ventilaciju novorođenčadi te je ravnatelj KBC-a Alen Ružić podsjetio da ova donacija nije prva kojom INA doprinosi poboljšanju uvjeta najosjetljivijih skupina bolesnika riječkog KBC-a.

Odjel intenzivnog liječenja novorođenčadi Klinike za pedijatriju KBC Rijeka tercijarni je centar Hrvatske u kojem se godišnje hospitalizira i liječi oko 250 prijevremeno rođene i teže bolesne novorođenčadi, stoji u priopćenju.

Ravnatelj Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku Tomislav Dujmenović dodao je da će bolnica nakon dvije godine borbe s pandemijom i kasnije potresom donaciju iskoristiti za kupnju novih bolničkih kreveta.

„Jedinica intenzivnog liječenja je odjel koji je u ova teška vremena bio neprekidno pun teškim pacijentima za čiji oporavak vrlo važnu ulogu imaju i kreveti na kojima leže, a koji su stari i preko deset godina s oštećenom elektronikom“, objasnio je Dujmenović.

INA je u zadnjih 11 godina u zdravstveni sustav donirala 7,7 milijuna kuna te će, kako je kazala, nastaviti činiti sve što je potrebno za bolje liječenje pacijenata, osobito onih najmlađih, kao i za ugodniji boravak u zdravstvenim ustanovama.

Više sa portala torpedo.media ...