Interaktivna izložba "Mali princ: putovanje" zbog velikog je interesa produžena do 15. rujna

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 27.06.2022

izlozba_mali_princ__2_

S velikim zadovoljstvom, a ponukani mnogobrojnim upitima s dolaskom ljeta i lijepog vremena, organizatori jedne od najljepših izložbi za male i velike najavljuju da će vrata riječkog Exportdrva biti otvorena i tijekom ljeta i to sve do 15. rujna.

Rijeka - Ovoga proljeća u Rijeci je otvorena interaktivna izložba „Mali princ: putovanje“, nadahnuta kultnim književnim djelom francuskog književnika i pilota Antoinea de Saint-Exupéryja. Njegova knjiga „Mali princ“ već generacijama služi kao inspiracija djeci i onima malo starijima pa slobodno možemo reći da je jednako aktualna danas kao i prije osamdeset godina, kada je prvi puta ugledala svjetlo dana. Na stvaranje je potaknula mnoge filmaše, dramaturge, animatore i razne druge umjetnike koji su na temelju Malog princa stvarali vlastite umjetničke svemire.

Baš kako priča teče u knjizi, tako i projekt jedinstvene interaktivne izložbe o magičnom putovanju Malog princa svakog posjetitelja vodi na put s njegovog vlastitog planeta. Na svom putovanju posjetitelj obilazi asteroide na kojima sreće različite likove i u konačnici se „vraća kući“, na svoj planet – Zemlju.

izlozba_mali_princ__3_

Kroz svaku razinu, posjetitelj je doveden u niz situacija u kojima ima mogućnost odabira sudjelovanja stavljajući se u pozicije likova iz knjige koji su tema i izložak te kroz promatranje i sudjelovanje stvoriti vlastitu priču i sjećanje o putovanju svemirom Malog princa. Potrebno je samo poželjeti uskočiti u priču i odlučiti se na putovanje.

Izložba u riječkom Exportdrvu, zahvaljujući brojnim upitima posjetitelja željnih putovanja, produžena je sve do 15. rujna i zato vas još jednom pozivamo da se pridružite ovom nesvakidašnjem putovanju.

Sve informacije o izložbi, ulaznicama te radnom vremenu možete pronaći na web stranici mali princ, fb stranici mali princ te ig stranici.

izlozba_mali_princ__1_
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...