Izmoreni roditelji, čija se djeca liječe na riječkoj onkologiji, digli glas

Autor: Portal Torpedo 09.06.2023

djecja_bolnica_kantrida_2022__3_

Pred dječjom bolnicom na Kantridi iznijeli što ih muči - nedostatak medicinskog osoblja.

Rijeka - Roditelji malih pacijenata, onih koji se liječe na onkologiji u dječjoj bolnici na Kantridi, zabrinuti su zbog nedostatka osoblja. Kako tvrde, postoji manjak medicinskih sestara zbog čega su u strahu hoće li njihova djeca pravovremeno dobiti terapiju. Okupili su se pred bolnicom, a RTL je događaj zabilježio.

Zabrinute roditelje, podržali su i roditelji bivših malih pacijenata koji su tu ozdravili, a svi se nadaju da će problem biti hitno riješen.

Tome se nada i majka Kristina Matijević Alaburić čije se trogodišnje dijete također liječi u dječjoj bolnici na Kantridi.

"Smatramo da je voda došla do grla, da na ovakvom odjelu treba biti više osoblja i da odjel ne može ovisiti o možda šest sestara. Možemo govoriti o obome što mi vidimo i čemu mi na odjelu svjedočimo. Vidimo potpuno izmoreno medicinsko osoblje. Vidimo i kada dolazimo na kontrole da u dnevnoj bolnici našu djecu nema tko primiti", poručila je uplašena majka, donosi RTL Danas.hr.

Lejla Čurić iz Opatije, majka osmogodišnje curice koja se dvije godine liječi na onkologiji rekla je:

"Ima tumor na mozgu koji je u principu neizlječiv i ona je na produženju života, znači koliko ide. Kada vam se dogodi da u jednom trenutku nestane većina, skoro polovica osoblja i jedan dan dođete i nađete zamjensko osoblje i prestrašite se tko će vam prvo davat djetetu kemoterapiju”, rekla je prestrašena majka.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...