Jadranski derbi prošao bez većih incidenata

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 03.10.2022

nk_rijeka_nk_hajduk_2022_rujevica_jadranski_derbi__2_

Policijska uprava primorsko - goranska je organizirano provela prihvat 34 osobna vozila te 20 kombi vozila s gostujućim navijačima, kao i njihov povratak.

Rijeka - Jučer, 2. listopada s početkom u 15 sati na stadionu Rujevica u Rijeci odigrana je nogometna utakmica 11. kola SuperSport HNL-a između HNK Rijeka i HNK Hajduk. Policija je navedeni susret proglasila utakmicom visokog sigurnosnog rizika. Utakmicu je pratilo 5 844 posjetitelja, od kojih oko 360 navijača gostujuće momčadi.

Ravnateljstvo policije je, kroz uspostavljeni Stožer za osiguranje utakmica visokog rizika, poduzelo sve mjere i radnje predviđene Protokolom o sigurnosti na utakmicama visokog rizika te koordiniralo svim sigurnosnim pripremama oko osiguranja i postupanjima policije na području više policijskih uprava.

Policijska uprava primorsko - goranska je organizirano provela prihvat 34 osobna vozila te 20 kombi vozila s gostujućim navijačima, kao i njihov povratak.

Postupanje prije, za vrijeme i nakon utakmice

Uoči utakmice preventivno je zadržano 18 navijača gostujuće momčadi sukladno članku 25. Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima, odnosno zbog neposjedovanja odgovarajućih isprava izdanih od organizatora. Ovo javno okupljanje proteklo je bez većih incidenata.

Prije, za vrijeme i nakon utakmice privedeno je pet osoba od kojih dva pripadnika domaće navijačke skupine (jedan zbog posjedovanja pirotehničkih sredstava, odnosno pokušaja unošenja na stadion, jedan zbog raspisane potrage na okolnosti provođenja kriminalističkog istraživanja vezano uz prekršaj iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima) te tri pripadnika gostujuće navijačke skupine (jedan zbog alkoholiziranosti, jedan zbog vrijeđanja službene osobe i jedan zbog posjedovanja pirotehničkih sredstava).

Za vrijeme utakmice na tribinama na kojima su se nalazili navijači obje momčadi zapaljeno je više baklji i dimnih kutija te policija nastavlja kriminalističko istraživanje navedenog protupravnog ponašanja. Osim navedenog, nisu zabilježena druga značajnija narušavanja javnog reda i mira. U provedbi mjera osiguranja sudjelovali su, uz veći angažman, svi rodovi policije - posebice intervencijske postrojbe interventne i specijalne policije te temeljne i prometne policije.

Utakmica je završila u 16:50 sati, nakon čega je uslijedio razlaz posjetitelja i prepraćivanje gostujućih navijača na područje Splita koje je proteklo bez postupanja policijskih službenika.

Iz policije ovom prilikom zahvaljuju svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da ovaj nogometni susret protekne sigurno za posjetitelje.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...