Japanska umjetnica Karin Nakagawa premijerno u Rijeci

Autor: Nikola Cvjetović 12.06.2024

Karin_Nakagawa,_autor_Mori_Hirotoshi-54128

Druga gošća glazbenog dijela programa Japan u Rijeci je nagrađivana i međunarodno priznata japanska umjetnica Karin Nakagawa koja će nastupati na tradicionalnom instrumentu koto. Njezin nastup rezerviran je za četvrtak, 20.6., od 20.30h u Guvernerovoj palači.

Rijeka - Karin Nakagawa potječe iz glazbene obitelji te je od najranije dobi počela pohađati satove glasovira. Sa samo dvanaest godina, posvetila se proučavanju kotoa, rijetke japanske citre, pod uglednim vodstvom profesorice Keiko (Sōju) Nosaka. Svoju ljubav prema glazbi nastavila je razvijati na prestižnom tokijskom umjetničkom fakultetu, gdje je osim kotoa, diplomirala i na shamisenu, japanskoj tamburici s tri žice.
Njezin glazbeni put odveo ju je u suradnju s brojnim međunarodnim umjetnicima iz različitih žanrova. Nastupala je u više od trideset zemalja svijeta te je za svoj rad dobila priznanje za “Najboljeg glazbenog debitanta” u Japanu 2009. godine. Suradnja s istaknutim japanskim rock i pop grupama poput Porno Graffitti i Ikimono-Gakari dodatno je obogatila njezinu karijeru.

Istaknula se kao direktorica u raznim produkcijama u organizaciji Zaklade Japana, uključujući projekte u Švedskoj, Africi i jugoistočnoj Aziji. Godine 2015., za svoj debi album "Trees of Light" u triju s Lenom Willemark i Andersom Jorminom, nagrađena je švedskom inačicom Grammya.

U novije vrijeme, Karin se etablirala i u području dječjeg kazališta, gdje se ističe vlastitim poetskim pričama i scenskim dizajnom. Uz brojne međunarodne suradnje, nastavlja uspješno djelovati i kao solo umjetnica, dirnuvši publiku autentičnim i majstorskim stilom izvedbe, kako na kotou tako i svojim glasom.
Njezin repertoar obuhvaća tradicionalnu japansku glazbu, zvukove vjetra, kiše i sadnje riže, klasiku, jazz, pop, kao i avangardu. Karinina raznovrsnost i osobit kulturni identitet donose njezinoj glazbi rijetko viđenu i neusporedivu emotivnost.
Koncert koji je na rasporedu u četvrtak, 20.6. od 20.30h u Guvernerovoj palači je sjedeći, ali mjesta nisu numerirana.
Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 15 eura dostupne su u Dallas music shop Rijeka, preko sustava Entrio i u muzeju Peek&Poke. Na dan koncerta cijena iznosi 17 eura.

Ne propustite priliku doživjeti koncert i uroniti u čaroban svijet japanske glazbe u izvedbi ove iznimne umjetnice.

Dani Japana u Rijeci održavaju se na više lokacija od 15.5. do 1.7.
Organizaciju potpisuje Peek&Poke s partnerima: Distune Promotion, Grad Rijeka. Oldtimerklub Rijeka. Riječki sportski savez, Rijeka City Art, Pomorsko povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka

Manifestacija je djelomično sufinacirana od strane Grada Rijeke – Odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...