Kako biti uspješan mentor? Radionica "Izazovi i benefiti mentoriranja studenata na praksi" pružila je odgovore

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 15.07.2022

radionica_filozofski_fakultet__1_

Tijekom radionice profesorica Ivančić je prisutnima kroz primjere iz vlastitog dugogodišnjeg radnog iskustva sa studentima, između ostalog, pobliže objasnila uloge mentora kao i voditelja stručne prakse, pokušavši ujedno odgovoriti i na pitanje kako biti uspješan mentor s obzirom na nove generacije studenata.

Rijeka - Radionica Izazovi i benefiti mentoriranja studenata na praksi, održana u srijedu, 13. srpnja na Filozofskom fakultetu u Rijeci, pružila je jedinstvenu priliku za razmjenu iskustava stručnjacima različitih profila uključenim u organizaciju i provođenje stručne studentske prakse. Radionicu je održala doc. dr. sc. Ivana Ivančić, voditeljica stručne prakse studenata Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu. Tijekom radionice profesorica Ivančić je prisutnima kroz primjere iz vlastitog dugogodišnjeg radnog iskustva sa studentima, između ostalog, pobliže objasnila uloge mentora kao i voditelja stručne prakse, pokušavši ujedno odgovoriti i na pitanje kako biti uspješan mentor s obzirom na nove generacije studenata.

radionica_filozofski_fakultet__2_

Na radionici je također bilo riječi i o benefitima koje rad s mladima i mentoriranje pružju ne samo studentima već i njihovim mentorima. Radionici su prisustvovali sveučilišni nastavnici, predstavnici udruga civilnog društva, Grada Rijeke, Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca kao i nastavnici-mentori iz nekolicine riječkih osnovnih i srednjih škola.

Radionica je održana u okviru projekta Povijest, Povijest umjetnosti, Talijanistika, Germanistika – razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse (PerPeTuUm aGile), financiranog bespovratnim sredstvima u sklopu natječaja Europskih socijalnih fondova (ESF) te Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...