Kako biti uspješan u turbulentnim i neizvjesnim vremenima?

Autor: Marina Pauletić 24.05.2024

jgl_croma

CROMA okupila vodeće gospodarstvenike i akademike koji su odgovorili na to i još mnoga druga pitanja.

Rijeka - Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA u suradnji s JGL-om 23. svibnja 2024. u prostorijama JGL-a u Rijeci, održalo je panel diskusiju na temu „Kako upravljati u VUCA svijetu“.

O promjenama i vremenu u kojem živimo i radimo govorili su, raspravljali i izmijenili svoja iskustva vodeći hrvatski gospodarstvenici i akademici.

Događanje je započelo uvodnim govorom domaćina Mislava Vučića, glavnog izvršnog direktora JGL-a koji nosi titulu Menadžera godine 2023. u kategoriji velikih poduzeća.
Mislav Vučić, glavni izvršni direktor JGL-a, započeo je panel ističući hrabre odluke koje su tijekom više od 30 godina poslovanja donijeli čelni ljudi kompanije:

„JGL karakterizira hrabrost i ambicija, uvijek, ne samo u teškim vremenima. To kontinuirano pokazujemo kroz svoje aktivnosti i rezultate. VUCA svijet nije izgovor za nečinjenje te je u njemu strategija od iznimne važnosti. Svako od četiri stanja – promjenjivost, neizvjesnost, složenost i dvoznačnost – zahtjeva različite strateške odgovore i vještine. Pri tome, svi dionici organizacije, a naročito zaposlenici, u turbulentnim vremenima imaju ključne uloge.“

Na panel diskusiji, o upravljanju u VUCA svijetu uz Mislava Vučića i moderatoricu panela Jasminku Horvat Martinović govorili su:

• Sergio Galošić, predsjednik Uprave Klimaopreme
• Boris Popović, predsjednik Uprave Alarm Automatike
• Prof.dr.sc. Snježana Prijić – Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci
• Boris Pogačnik, potpredsjednik poslovnih operacija u Infobipu
• Zrinka Bokulić, predsjednica Uprave tvrtke Aminess hotels & resorts

Diskusija je odgovorila na goruća pitanja s kojima se susreću lideri i poduzetnici danas.

Prof.dr.sc. Snježana Prijić – Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci istaknula je kako sveučilišta pogađaju teška vremena i izazovi. „VUCA svijet pogađa i sveučilišta, ali su izazovi drugačije vrste nego u korporacijama i kompanijama u Hrvatskoj. Mi smo tankeri koji se sporo mijenjaju. Potrebno je lomiti steretipe kojih ima puno, a jedan od takvih je suradnja s poslovnim sektorom. Trebaju li sveučilišta usvojiti modele poslovanja korporacija? Izazovi su možda drugačiji, ali i sveučilišta ih osjećaju. Svjesni smo da se moramo mijenjati.“

Zrinka Bokulić, predsjednica Uprave tvrtke Aminess hotels &resorts osvrnula se na strategiju poslovanja u teškim vremenima i istaknula: „Naša strategija je usmjerena prvenstveno na poboljšanju kvalitete naših usluga i proizvoda koliko god je to moguće u datim okolnostima. Trenutno smo u brzoj fazi rasta i rastemo na 3 stupa. Kroz razvoj i investicije u našim vlastitim objektima, akvizicije novih kapaciteta i asset light poslovanju kojim tržištu nudimo naše kumulirano iskustvo u upravljanju turističkim kapacitetima.“

Kako biti uspješan u provođenju poslovnih strategija u turbulentnim i neizvjesnim vremenima?

Kako prepoznati prilike u izazovnim vremenima i prilagoditi organizaciju stalnim promjenama?

Tom prilikom glavna menadžerica HUM-CROMA-e, Jasminka Horvat Martinović je izjavila: „CROMA redovito za svoje članove organizira i provodi aktivnosti kao što su paneli, stručne diskusije, okupljanja vodećih gospodarstvenika i stručnjaka kako bi pokrenuli diskurs o važnim temama iz poslovnog svijeta. Kroz ovo događanje i sva slična u budućnosti želimo osnažiti regionalno povezivanje iskusnih lidera iz različitih industrija te omogućiti razmjenu njihovih vrijednih iskustava.“

I ove godine CROMA, 3. i 4. listopada u Opatiji organizira Kongres menadžera na temu „Ljudi, tehnologija i budućnost poslovanja“ na kojem će vodeći gospodarstvenici raspravljati o gorućim temama koje su obilježile poslovni diskurs.

Kotizacije za Kongres menadžera mogu se kupiti na sljedećoj poveznici: https://croma.hr/prijava-na-kongres-menadzera-ljudi-tehnologija-i-buducnost-poslovanja/.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...