Kako je biti gradski vijećnik - učenici OŠ Zamet posjetili gradsku upravu

Autor: Sanja Tumara 27.05.2024

ucenici_os_zamet_posjet_gradskoj_upravi Foto: Grad Rijeka

Učenici su u posjet došli u sklopu Građanskog odgoja i obrazovanja. „Glumili“ su gradske vijećnike za govornicom i upoznali se s njihovom ulogom u donošenju važnih odluka za naš grad.

Rijeka - Učenici koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Građanski odgoj i obrazovanje u pratnji svojih nastavnica posjetili su Grad Rijeku.

Tamo ih je dočekala savjetnica pri Odsjeku za odgoj, obrazovanje i mlade Anita Ladišić koja im je održala kratko predavanje o funkcioniranju Gradskog vijeća i gradske uprave te predstavila načine na koje mogu biti aktivni građani – postavljajući pitanja gradonačelniku ili gradskoj upravi, prateći sjednice Gradskog vijeća online ili pak prisustvujući kao gosti sjednicama Gradskog vijeća.

Učenici su „glumili“ gradske vijećnike za govornicom i upoznali se s njihovom ulogom u donošenju važnih odluka za naš grad.

Učenici su imali mnoštvo pitanja o načinu funkcioniranja gradske uprave te su zaključili kako bi voljeli ponovno posjetiti Gradsku vijećnicu i nastaviti istraživati načine na koje mogu sudjelovati u razvoju i unapređenju svoje zajednice.

Ovaj posjet bio je dragocjeno iskustvo za sve sudionike jer su na praktičan način mogli doživjeti kako funkcionira lokalna samouprava te su osvijestili važnost građanskog angažmana i aktivnog sudjelovanja u društvu.

Savjetnica Ladišić izrazila je zadovoljstvo interesom i entuzijazmom učenika te istaknula važnost ovakvih edukativnih posjeta u poticanju djece i mladih na odgovorno građanstvo.

Učenici su Grad Rijeku posjetili u pratnji svojih nastavnica Irene Budiše, Nine Cuculić i Orjene Stefani-Marečić.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...