Kava s gradonačelnikom u sklopu projekta „Grad po mjeri mladih“

Autor: Marina Pauletić 15.02.2023

Rijeka-75349

Projekt „Grad po mjeri mladih“ nudi mogućnost mladima da se aktivno uključe u Program za mlade Grada Rijeke.

Rijeka - Želiš li promijeniti nešto u lokalnoj zajednici? Iskoristiti sredstva iz Fonda za mlade Grada Rijeke? Ili pak pokrenuti neku novu inicijativu u svom kvartu?

Projekt „Grad po mjeri mladih“ nudi mogućnost mladima da se aktivno uključe u Program za mlade Grada Rijeke. U sljedeće dvije godine planira se čak 12 događanja, ali - prvo kava.

Prvo događanje u sklopu projekta „Grad po mjeri mladih“ je Kava s gradonačelnikom koja će se održati u utorak, 28. veljače u prostorima Grada Rijeke (Korzo 16) s početkom u 10 sati.

Sam program za mlade sastoji se od tri razvojna stupa:
1) obrazovanje i (samo)zapošljavanje mladih,
2) dobrobit i osamostaljivanje mladih,
3) poticanje, osnaživanje i dijalog s mladima.

Metodom world caffea i druženjem s ambasadorima Programa za mlade (predstavnicima različitih Odjela Grada Rijeke) uz koordinaciju iskusnih youth workerica promozgat će se svaki razvojni stup te načini kako potaknuti bolju suradnju mladih i predstavnika Grada Rijeke u realizaciji Programa za mlade koji će zaista odgovoriti na njihove potrebe. Na kraju tog intenzivnog dana, zaključke će okupljeni objediniti i prezentirati jedni drugima.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem prijavnice ovdje do petka, 24. veljače u 12 sati.

Grad Rijeka u posljednje je dvije godine u suradnji s mladima i brojnim suradnicima razvijao strateški dokument čija je glavna svrha zadovoljiti potrebe i probleme mladih - Program za mlade Grada Rijeke za razdoblje od 2023. do 2030. Cilj mu je učiniti Rijeku gradom po mjeri mladih ljudi. Sa željom da u realizaciju Programa za mlade što aktivnije uključi što veći broj mladih Riječanki i Riječana, Grad Rijeka s udrugama CTK Rijeka i Delta prijavio je projekt „Grad po mjeri mladih“ na natječaj programa Erasmus+. Projektom je planirano 12 aktivnosti koje će tijekom 2023. i 2024. povezati mlade i predstavnike Grada u ostvarenju ciljeva i rezultata Programa za mlade.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...