Kazališno vijeće zatražilo smjenu intendanta Marina Blaževića

Autor: Nikola Cvjetović 02.08.2022

kazalisno_vijece_kazaliste_082022

Na kraju će Gradsko vijeće raspravljati i o Blaževićevom zahtjevu za razrješenjem na osobni zahtjev i o zahtjevu Kazališnog vijeća za razrješenjem intendanta, tako da se još uvijek ne zna hoće li intendant odstupiti sam prema vlastitim uvjetima ili će ipak biti smijenjen.

RIJEKA – Na sjednici Kazališnog vijeća HNK Ivana plemenitog Zajca na kojoj se željno iščekivala točka 7, Zahtjev intendanta za prijevremenim okončanjem mandata, godinu dana prije isteka – 31. 12. 2023. godine, razrješenje na osobni zahtjev, Vijeće je zatražilo da se Marina Blaževića odmah razriješi dužnosti intendanta zbog, kako su naveli, nagomilanih afera i narušenog povjerenja djelatnika.
Zaključak je to burne sjednice i duge rasprave članova Kazališnog vijeća HNK Ivana pl. Zajca pa će, na kraju, Gradsko vijeće raspravljati i o Blaževićevom zahtjevu za vlastitim razrješenjem i o zahtjevu Kazališnog vijeća za razrješenjem intendanta, tako da se još uvijek ne zna hoće li intendant odstupiti sam prema vlastitim uvjetima ili će ipak biti smijenjen.
Zanimljivo je i to da je dan prije održavanja sjednice Kazališnog vijeća na adrese Zvonimira Peranića kao predsjednika Vijeća te Bojana Šobera i Dalibora Laginje, dakle predstavnika osnivača u Vijeću, stigao dopis riječkog gradonačelnika Marka Filipovića u kojem traži da se povuče 7. točka dnevnog reda. Obrazlaže svoj zahtjev time da je Ministarstvo kulture i medija obavilo nadzor te da još nije završena unutarnja revizija. No, članovi Kazališnog vijeća ne samo da nisu usvojili njegov prijedlog, nego su i sami zatražili razrješenje intendanta Blaževića.
Nova sjednica Kazališnog vijeća najavljena je za 2. rujna.

KAZALISTE_01_vijece
KAZALISTE_03_vijece
marin_blazevic_kazaliste_vijece
KAZALISTE_06_vijece
KAZALISTE_05_vijece
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...