KD Autotrolej poručuje kako tijekom današnjeg dana neće biti u mogućnosti realizirati sve polaske sukladno voznim redovima

Autor: Marina Pauletić 24.05.2023

Autobus-Autotroleja-1200x800 Foto: arhiva

Iz Autotroleja napominju kako čine sve što je u njihovoj moći kako bi osigurali dovoljan broj vozača.

Rijeka - KD Autotrolej se ispričava svim korisnicima javnog gradskog prijevoza što tijekom današnjeg dana nije u mogućnosti realizirati sve polaske sukladno voznim redovima.

Kako poručuju iz KD Autotrolej, o nedostatku vozača govori se već dulje vrijeme. Unatoč mjerama koje se poduzimaju, broj vozača i dalje nije na zadovoljavajućoj brojci. Danas je posebice vidljiv nedostatak istih, s obzirom na to da je njih desetak angažirano na prijevozu navijača na nogometnu utakmicu završnice Kupa RH na Rujevici, a u suradnji s MUP-om.

Naime, kako je MUP zatražio i najavio, navijači se u organiziranim kolonama dovoze u zonu stadiona u organizaciji policije. Također, zbog održavanja današnje utakmice zatvorena je i prometnica od raskrižja Rujevica do raskrižja Hosti, pa linija 7A Autotroleja prometuje od podne privremenom trasom gdje koristi sva usputna stajališta.

Nažalost, manji problemi u realizaciji svih polazaka na linijama očekuju se i tijekom idućih dana, s obzirom na to da dio vozača, sukladno zakonu, koristi stari godišnji odmor.

Iz Autotroleja napominju kako čine sve što je u njihovoj moći kako bi osigurali dovoljan broj vozača. Financira se osposobljavanje nezaposlenih vozača B ili C kategorije za stjecanje D kategorije i KOD 95, kao i prekvalifikacija nezaposlenih radnika za stjecanje kvalifikacije za vozača motornog vozila i polaganje ispita D kategorije za upravljanje autobusom i KOD 95. Do sada su o na ovaj način u Autotroleju osposobili 7 vozača, a treba spomenuti i kako je novim kolektivnim ugovorom osigurano povećanje plaća vozačima. U postupku kolektivnog pregovaranja između Uprave društva i reprezentativnih sindikata u KD Autotrolej postignut je dogovor da se ukupna godišnja svota za plaće zaposlenih u Autotroleju poveća za 1.050.000 €. Povećanje sredstava za plaće u iznosu 1.050.000 € uključuje povećanje osnovne bruto plaće svim radnicima društva, osim osoba na rukovodećim pozicijama. Povećanje je provedeno skalarno, ovisno o visini plaće i deficitarnosti radnog mjesta, pri čemu je vozačima kao najdeficitarnijem kadru najviše povećana plaća, poručuju iz Autotroleja.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...