KD ViK Rijeka pokrenuo nagradni foto natječaj povodom Svjetskog dana voda!

Autor: Portal Torpedo 28.02.2024

vik_voda_info__3_

Voda, kao osnovni resurs za život na Zemlji, igra ključnu ulogu u promicanju mira.

Rijeka - Povodom Svjetskog dana voda KD Vodovod i kanalizacija Rijeka raspisao je nagradni foto natječaj u kojem poziva sve zainteresirane da se prijave i pošalju fotografije na temu „Voda za mir“.

KD ViK Rijeka i ove godine brojnim aktivnostima obilježava Svjetski dan voda s ciljem podizanja svijesti o važnosti zaštite riječke vode i nužnosti održivog upravljanja vodnim resursima za sadašnje i buduće generacije. Svjetski dan voda slavi se 22. ožujka. Ustanovila ga je Opća skupština Ujedinjenih naroda 1992. godine a ovogodišnja tema UN-ove kampanje je „Voda za mir“.

(https://www.un.org/en/observances/water-day)

Voda, kao osnovni resurs za život na Zemlji, igra ključnu ulogu u promicanju mira. Ipak, više od 3 milijarde ljudi diljem svijeta ovisi o vodi koja prelazi državne granice, a 2,2 milijarde živi bez sigurno upravljanih vodnih usluga s razornim učincima na njihove živote i šire društvo. Klimatske promjene, rastuća potražnja za vodom zbog rasta stanovništva i industrijskog razvoja te zagađenje vode samo su neki od izazova koji zahtijevaju suradnju svih dionika.

Ususret ovogodišnjem obilježavanju Svjetskog dana voda KD VODOVOD I KANALIZACIJA d.o.o. Rijeka poziva sve zainteresirane da se prijave na Foto natječaj i da kroz objektiv svoje kamere ili mobitela zabilježe značaj vode koristeći kao inspiraciju grad Rijeku i njezinu okolicu. Tema „Voda za mir“ ima široki raspon ( voda u svakodnevnoj upotrebi, voda i gospodarstvo, Rječina koja je kroz povijest dijelila narode, kulture i povijesti a ona danas predstavlja simbol jedinstva i sile koja spaja…).

vik_foto_natjecaj

PRAVILA FOTO NATJEČAJA KD VODOVODA I KANALIZACIJE RIJEKA NA TEMU „VODA ZA MIR“:

• Svaki sudionik može poslati isključivo jednu fotografiju na natječaj i to u digitalnom obliku.
• Fotografije se šalju digitalno e-poštom na foto@kdvik-rijeka.hr najkasnije do 15. ožujka 2024. u 24.00 sata . U naslovu e-poruke obavezno napisati ZA FOTONATJEČAJ VODA ZA MIR 2024. Datoteka fotografije treba biti potpisana: ime i prezime autora.
• Svaki od sudionika natječaja prijavljuje isključivo svoje fotografije i preuzima odgovornost za sadržaj.
• Maloljetne osobe koje se prijave na natječaj trebaju ispuniti privolu s potpisom roditelja koji daje suglasnost za objavu podataka u svrhu promocije izložbe.
• Autorsko pravo – autor slanjem fotografije na natječaj daje suglasnost organizatorima natječaja da bez naknade mogu objavljivati prijavljenu fotografiju u svrhu vlastite promocije.
• Sve fotografije koje zadovoljavaju pravila natječaja bit će objavljene na FB stranici Vodovod i kanalizacija Rijeka (https://www.facebook.com/VIK.Rijeka) u zajedničkom albumu. Za njih će do 21. ožujka glasati publika na Facebooku (jedan lajk, jedan glas).
• Prigodnim poklon paketima 22. ožujka 2024. nagradit će se 10 najljepših fotografija prema izboru publike na FB stranici Vodovod i kanalizacija Rijeka (https://www.facebook.com/VIK.Rijeka).

Budite dio globalne kampanje „Voda za mir“

KD ViK Rijeka poziva sve zainteresirane građanke i građane da se prijave na foto natječaj Voda za mir u kojem je samo mašta granica. Nagradni foto natječaj otvoren je za sve uzraste i i nivoe iskustva u fotografiji. Svi su dobrodošli da podijele svoj pogled na vodu kroz objektiv. Ovaj foto natječaj nije samo prilika za osvajanje nagrada, već i za dublje razmišljanje o značenju vode u našim životima i na planeti. Kroz umjetnost možemo zajedno istražiti značaj vode i potaknuti svijest o važnosti očuvanja vodenih resursa.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...