Klinici za pedijatriju KBC-a Rijeka doniran ultrazvučni Color Doppler uređaj

Autor: Marina Pauletić 24.04.2024

KBC_DONACIJA_DOPPLER-94325

Uređaj će u mnogočemu pomoći u liječenju prvenstveno srčanih, ali i drugih teško bolesnih pacijenata.

Rijeka - U sklopu humanitarne akcije „Život nema cijenu“, Klinici za pedijatriju KBC-a Rijeka BINA Istra i partneri donirali su prijenosni ultrazvučni Color Doppler uređaj Venue Fit proizvođača General Electrics, vrijednosti preko 33 tisuće eura.

Uređaj će u mnogočemu pomoći u liječenju prvenstveno srčanih, ali i drugih teško bolesnih pacijenata. Tim ultrazvučnim aparatom i specijaliziranim sondama koje su uz UZV aparat, liječnici kardiolozi Klinike za pedijatriju moći će i kod najmanje djece, kada je to potrebno, lakše postaviti centralne venske i arterijske linije.

KBC_DONACIJA_DOPPLER-58049

„U kateterizacijskom laboratoriju kod najmanje djece pristup krvnim žilama izrazito je težak, a ovaj aparat ima izrazito kvalitetnu rezoluciju i omogućit će nam izvrstan prikaz žile koju želimo punktirati. Radi se o uređaju vrhunske tehnologije koji u potpunosti ispunjava ono što nam treba u ovom trenutku“, istaknuo je specijalist pedijatrije s užom specijalizacijom iz pedijatrijske kardiologije Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka prim. mr. sc. Neven Čače, dr. med.

KBC_DONACIJA_DOPPLER-03257

Svečanoj primopredaji koja se održala u novoj Bolnici za majku i dijete na Sušaku nazočili su zamjenica župana Marina Medarić, gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić i generalni direktor BINA Istre Dario Silić sa suradnicima.

Generalni direktor BINA Istre d. d. Dario Silić istaknuo je da je prvenstveno impresioniran izgledom novog bolničkog kompleksa. „Prvi sam put ovdje i mogu obećati da ćemo i dalje ulagati u infrastrukturu prometnica i tunela Učka kako bi naši građani što brže i sigurnije mogli putovati do riječkog KBC-a. Što se tiče donacija, isto tako mogu obećati da ovo nije ni prva ni posljednja jer shvaćamo koliko je važno ulagati u opremu. Iako je ovo nova i moderna bolnica, novih uređaja nikad nije dovoljno“, dodao je Silić.

Zamjenica je naglasila da je ova donacija primjer društveno odgovornog poslovanja tvrtke BINA Istra koja nastoji pomoći zajednici u kojoj djeluje, posebice našim najmlađima te da se nada će ovaj čin biti inspiracija i motivacija i drugim tvrtkama.

KBC_DONACIJA_DOPPLER-45601

Direktor Silić naveo je kako je, ulaganjem u razvoj infrastrukture i sigurnost cestovnog prometa, BINA Istra spasila veliki broj života, baš kao što to svojim radom čine liječnici. Izrazio je zadovoljstvo da kao tvrtka mogu pomoći i najavio niz drugih donatorskih aktivnosti u korist riječkog KBC-a.

Na vrijednoj donaciji zahvalio je ravnatelj Ružić u ime zaposlenika i korisnika usluga rekavši da je ovo veliki iskorak u dijagnostici i terapijskim postupcima u dječjoj kardiologiji. Inicijativa je došla u pravome trenutku, navodi ravnatelj, kada se opremala bolnica i komplementirala oprema. Podsjetio je da je ovo treća donacija tvrtke BINA Istra na korist pacijenata riječke bolnice.

KBC_DONACIJA_DOPPLER

„Ovo je kompaktan, suvremen i moderan uređaj za dječju kardiologiju koji će povećati kvalitetu pružanja zdravstvene zaštite. Zajedno s ostalom modernom opremom u novom bolničkom kompleksu na Sušaku čini ukupnu kvalitetu europske i svjetske razine, stoga posebno zahvaljujem BINA Istri na današnjoj, ali i na prethodnim dvjema donacijama jer ukupna vrijednost doniranih uređaja BINA Istre KBC-u Rijeka premašuje 150 000 eura“, istaknuo je ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. sc. Alen Ružić, dr. med.

Zahvalama na donaciji pridružio se i gradonačelnik Filipović istaknuvši da BINA Istra na najbolji način povezuje Istru i Kvarner te da riječkoj bolnici gravitiraju pacijenti triju županija, Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske, što ovu donaciju čini još i vrjednijom.

Specijalist pedijatrije s užom specijalizacijom iz pedijatrijske kardiologije Aleksandar Ovuka, dr. med., demonstrirao je rad uređaja s dvjema sondama i objasnio na koji se način obavljaju pregledi srca. Donatori iz tvrtke BINA Istra s velikim su interesom slušali liječnike o tome koliko će novi donirani uređaj pridonijeti kvaliteti liječenja.

KBC_DONACIJA_DOPPLER-61087

Prijenosni ultrazvučni kolor-dopler uređaj Venue Fit R4 iz 2023. godine tvrtke proizvođača General Electrics, omogućuje višesmjerno skreniranje, automatsku optimizaciju slike, arhiviranje slike na SSD-u i USB-u, sadrži LCD monitor visoke rezolucije, dva aktivna konektora za dvije multifrekventne sonde, arhivu s bazom podataka, digitalnu tipkovnicu i videoprinter marke Sony. Lako je prenosiv i praktičan, teži svega 5,5 kilograma s ugrađenom baterijom Lithium Ion, a s postoljem za UZV konzolu na kotačima moguće je doći do pacijenta kod kojeg je potrebno pregledati srce gdje god da se pacijent nalazi.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...