Konačno: Otvoren rotor kod nove bolnice na Sušaku

Autor: Sanja Tumara 17.06.2024

cesta_bolnica_susak

Od subote je rotor otvoren za promet pa je pristup Kampusu, a - što je još važnije – novoj bolnici za majku i dijete, konačno olakšan.

Rijeka – Konačno je otvoren rotor kod nove bolnice na Sušaku. Naime, zbog radova koji su se odvijali u ulicama Tome Strižića i Vjekoslava Dukića, vrijedila je preregulacija prometa koja je stanovnicima tog dijela grada trajala – puno predugo. Ulica Tome Strižića bila je zatvorena od 15. travnja 2023. godine.

No, od subote je rotor otvoren za promet pa je pristup Kampusu, a - što je još važnije – novoj bolnici za majku i dijete, konačno olakšan.

cesta_bolnica_susak-08913

Još nekoliko dana trajat će završni radovi, ali oni ne bi trebali ometati odvijanje prometa.

Četrnaest mjeseci trajali su sveobuhvatni radovi koji su obuhvatili nekoliko projekata. Radilo se na rekonstrukciji raskrižja Dukićeve i Strižićeve ulice u kružno raskrižje, odnosno rotor, zatim rekonstrukcija ulice Vjekoslava Dukića, koje je provodio Grad Rijeka, te radovi Energa na izgradnji spojnog toplovoda Gornja Vežica – Vojak. Zato je na širem području ovih ulica, odnosno Kampusa i KBC-a Sušak, bilo došlo do značajne preregulacije prometa i trasa gradskih i prigradskih autobusa koji prometuju ovim dijelom grada, što je prilično zakompliciralo život stanovnicima istočnog dijela Rijeke.

cesta_bolnica_susak-45073
cesta_bolnica_susak-42306
cesta_bolnica_susak-07592
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...