Konferencija "Europa za mlade" u petak na Ekonomskom fakultetu

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 25.10.2022

wp-content/uploads/2019/11/ekonomski_fakultet.jpg

Konferencija je podijeljena na tri tematske cjeline koje mladima trebaju približiti rad Europskog parlamenta i europskih vrijednosti kroz niz aktualnosti

f-34915

Rijeka - U petak, 28. listopada u dvorani Anex Ekonomskog fakulteta u Rijeci s početkom u 15:30 održat će se Konferencija „Europa za mlade“.

Konferencija je podijeljena na tri tematske cjeline koje mladima trebaju približiti rad Europskog parlamenta i europskih vrijednosti kroz niz aktualnosti. Prva tema je „Izazov uvođenja Eura u Hrvatskoj“ gdje će sudionici moći saznati sve o izazovima uvođenja jedinstvene europske valute koja od siječnja 2023. zamjenjuje hrvatsku kunu. „Zelena Europa“ druga je tribina na kojoj će govora biti o zelenoj tranziciji i obnovljivim izvorima energije kao nužnosti u ovim izazovnim vremenima. Veliki interes će zasigurno biti za treću temu „Stručna praksa u EU Parlamentu“ gdje će mladi moći doznati o svojim mogućnostima rada u predstavničkom tijelu Europske unije.

Panelisti će biti europarlamentarci Karlo Ressler i Romana Jerković, direktor HEP ODS d.o.o. Elektroprimorje Rijeka prof.dr.sc. Vitomir Komen te profesori s Ekonomskog fakulteta izv.prof.dr.sc. Vesna Buterin, doc.dr.sc. Stella Suljić Nikolaj i doc.dr.sc. Saša Čegar.

Organizator konferencije je Savjet mladih Primorsko – goranske županije u suradnji s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci. Ulaz na konferenciju je slobodan te su dobrodošli svi zainteresirani bez obzira na dob.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...