Konferencija „Predstavljanje modela te kroz projekt unaprijeđenih institucionalnih i građanskih praksi podrške djeci i obiteljima koje žive u siromaštvu“

Autor: Sanja Monar 28.05.2023

Konferencija-%E2%80%9EPredstavljanje-modela-te-kroz-projekt-unaprijedj-3-900x600

Na konferenciji su kao izlagači sudjelovali predstavnici akademske zajednice, civilnog i privatnog sektora, kao i jedna majka, korisnica programa „Moje mjesto pod suncem“ kojeg provodi Centar za kulturu dijaloga

Rijeka - U organizaciji Centra za kulturu dijaloga u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke održana je konferencija na kojoj su predstavljeni načini unaprjeđenja institucionalne i građanske prakse podrške djeci i obiteljima koje žive u siromaštvu.

Na konferenciji su kao izlagači sudjelovali predstavnici akademske zajednice, civilnog i privatnog sektora, kao i jedna majka, korisnica programa „Moje mjesto pod suncem“ kojeg provodi Centar za kulturu dijaloga. Predstavljeno je na koji način unaprijeđene institucionalne i građanske prakse podrške djeci i obiteljima koje žive u siromaštvu odgovaraju njihovim stvarnim potrebama te su doneseni zaključci koji će poslužiti kao temelj za daljnje planiranje i kreiranje socijalne politike.

Voditeljica projekta „Moje mjesto pod suncem“ Ana Karakaš istaknula je kako taj program trenutno obuhvaća 60 djece s kojima radi 60 volontera. Uz redovnu pomoć u učenju koju djeca dobivaju, za njih su organizirane i razne kreativne, plesne, glumačke radionice. Prema riječima Ane Karakaš, ono što je izuzetno vrijedno u spomenutom projektu je suradnja institucija i udruga. „Primjerice, za djecu u našem programu željeli smo osigurati tople obroke i tu se zaista zajednica uključila. Sa Sveučilištem smo potpisali sporazum da tople obroke pripremaju u Studentskom centru, a pomoć kod prijevoza osigurala nam je Zaklada Vincero i naša korisnica Slavica Brusić koja prevozi tople obroke. Zajedničkim snagama napravili smo promjenu na dobrobit naše djece i to je ono što je važno i vjerujem da ćemo s takvom suradnjom nastaviti i dalje“, rekla je Karakaš.

Na konferenciji je među ostalim sudjelovala i voditeljica Službe socijalne skrbi Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unaprjeđenje kvalitete života Grada Rijeke Maja Pudić istaknuvši kako ovaj projekt problematizira vrlo važnu temu dječjeg siromaštva. „To je nešto što se tiče cijelog našeg društva i vjerujem da ćemo nastaviti raditi svi zajedno na sprječavanju i suzbijanju tog problema“, istaknula je Pudić.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...