Krao po Delnicama

Autor: Sanja Tumara 09.08.2022

novcanik,_kradja Foto: ilustracija

Po završetku kriminalističkog istraživanja, 52-godišnjak je osumnjičen i kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu za dvije krađe, dvije teške krađe i oštećenje tuđe stvari.

RIJEKA - Hrvatski državljanin u dobi od 52 godine osumnjičen je za ukupno pet kaznenih djela iz domene općeg kriminaliteta, počinjenih na delničkom području, izvijestila je Policijska uprava primorsko-goranska.
Kriminalističko istraživanje proveli su policijski službenici Policijske postaje Delnice s ispostavom Čabar, a utvrđena je sumnja da je većinu kaznenih djela počinio tijekom srpnja ove godine. Sumnja se da je u ranijem razdoblju iz otključane kuće otuđio nakit, dok je sredinom srpnja iz otključanog prtljažnika vozila otuđio odjeću, hranu i novac.
Uz to, u srpnju je oštetio staklo na vratima jednog osobnog vozila, dok je u dva osobna vozila provalio. Iz ostavljene torbice u jednom od vozila otuđio je novac, a iz drugog, također u vozilu ostavljenog novčanika, otuđio je novac i bankovne kartice.
Navedenim kaznenim djelima oštećeno je četvero hrvatskih državljana i državljanka Austrije, a materijalna šteta se ukupno cijeni na oko 22.500 kuna.
Po završetku kriminalističkog istraživanja 52-godišnjak je osumnjičen i kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu za dvije krađe, dvije teške krađe i oštećenje tuđe stvari.