Kud za Novu u zadnji čas?

Autor: Ana Šumanović 30.12.2022

wp-content/uploads/2021/11/advent-rijeka-korzo-koblerov-2021-17.jpg

Izdvojili smo najzanimljivija mjesta u gradu za proslavu posljednje, to jest prve i „najluđe“ noći u godini.

Rijeka - Nova godina opasno se bliži, mnogi su već mjesecima unaprijed isplanirali svoj doček, bilo na nekom putovanju, posebnom izlasku ili samo druženju s najbližima. Međutim, svjesni da je tu uvijek onaj dio „kampanjaca“ koji svoj doček organiziraju u zadnji tren, izdvojili smo najzanimljivija mjesta u gradu za proslavu posljednje, to jest prve i „najluđe“ noći u godini.

Prvo mjesto je svakako riječki Korzo, na kojem Grad prvi put nakon 2019., odnosno nakon pandemijske pauze, organizira doček. Publiku će od 21 sat zabavljati DJ Voljen Korić, a nakon njega nastupit će grupa Vatra. U novu 2023. uvodi nastup Queen Real Tribute Banda, a DJ Voljen Korić nastavit će s glazbom do ranih jutarnjih sati.

Korzo pak nije jedina gradska lokacija za proslavu Nove, pa tako na Adventiranju kod kazališta Novu možete slaviti već od podne, uz cooking show kojeg donosi Nikas te nastup omiljenih rockera iz Ex-Yu „Obrazovni program“, a večernji program od 19h nosi DJ Danny Black.

wp-content/uploads/2020/01/Rijeka_Korzo_Nova_godina03.jpg

Doček u podne postaje sve popularniji događaj, pa tako Adventiranje nije jedino mjesto u gradu gdje od 12 sati već možete krenuti s novogodišnjim veseljem. Na Trsatskoj gradini se organiziraju dva dočeka. Jedan je rezerviran za najmlađe i počinje u 10 sati ujutro, dok je za one malo veće od 21 sat organizirana zabava uz DJ-a Sale 4 Love. Podnevni doček organizira i Morski Prasac, gdje drugo nego na plaži.

U Pogonu kulture nema dočeka, ali ima aftera s početkom u 1 sat i uz ponajbolje mlade riječke DJ-e. Tako će Rijeku u prve sate 2023. uvesti Grenco, Kim Ono, Koak, Makarun, Marcel, Roland i Samo Tako.

Export Drvo se također i ove godine pretvara u plesnu halu uz house i disco beatove nekih od najpoznatijih riječkih DJ-a. U novi godinu uvodi Virgin Helena, a pridužuju joj se Fryer i Wan, perjanice riječkog „Work the Floor“ tima.

wp-content/uploads/2021/01/nova_godina_rijeka_2021.jpg

Iako nedavno zatvorena, Karolina odlazi u stilu te organizira doček Nove godine uz najpoznatije hip hop, pop, trash i balkaton hitove.

Neki klubovi odlaze, a opet neki drugi dolaze, pa tako ovu Novu Godinu po prvi put slavi novootvoreni Portun, koji je svoj novogodišnji event nazvao Sreća 2023. Nastupit će Sven Nalis - jedan od riječkih glazbenih pionira s trenutnom stalnom adresom u Berlinu. Tu je i Jopa, vješti profesor vinila koji sreću sa gramofonskih ploča prenosi svima koji ga slušaju. Mate Parlov - viđen i slušan na zabavama u organizaciji CUT i Innerspace ekipe, a uza sve njih srećkovići iz Portuna: Brx i Mecena.

Novi stari klub Nemo (bivši Život) na Novu godinu uranja u underground vode koje donosi Brighton, osnivač Das Hausa. Nemo Pub pak tu večer uz Glazbenog selektora Grgu odzvanja zvukom alternative 90-ih, pa tko Novu godinu želi proslaviti vraćanjem u prošlost, Nemo je pravo mjesto.

Klub Crkva pak za Novu organizira pravi mali festival koji traje tijekom petka i subote, a nastupat će čak 16 regionalnih DJ-a od kojih se ističu Marina Karamarko, DJ Ogi, Andrea Ljekaj, Jelena Popwitch, Life4Funk, Interphase i Mark Ash.

Jedan neobičan, psihodelični novogodišnji program donosi i King’s Brewpub Kolodvor koji će posebno dekorirati inspirirani Migi iz Dancing Warriorsa. Večer počinje magijom Dede, umjetnika iza aliasa Dalton Trance Teleport koji je nedavno dobio priznanje i prestižnu nagradu Ambasador za ambijentalno izdanje godine. Domaće snage predstavljaju i iskusni veteran riječke scene Nard te sve prisutniji Daft Fader. Noć upotpunjuju JahPants te kompletna Red Riding Hood DJ postava prepoznatljiva upravo po svojim eventima, energiji koju donose na floor te posebnom dark prizvuku koji provlače kroz svoje setove - žU.F.O, MahaRjaDJa, Odmorise i Canis Lupus.

Za članove kluba Manual tu je opuštena i rasplesana novogodišnja noć uz residente kluba.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...