Kultura svima: Otvorene prijave za edukaciju u području inkluzije slijepih i slabovidnih osoba

Autor: Marina Pauletić 16.04.2024

guvernerova_palaca_trg_2022 Foto: ilustracija

Cilj je predstaviti inkluzivne aktivnosti koje se već događaju u našoj zajednici kako se potaknula razmjena znanja i praksi.

Rijeka - Nakon uspješne i popunjene radionice izrade audioknjiga te audioinkluzivnih praksi održanoj u Gradskoj knjižnici Rijeka, riječka udruga Filmaktiv nastavlja podržavati inkluziviranje kulturnih praksi provedbom redovitih edukacija naziva inkluzivne radionice i ćakule.

Ovaj put Inkluzivno kulturno vijeće mladih (IKVM) „Kultura svima“ s Pomorskim i povijesnim muzejem Hrvatskog primorja i Tiflološkim muzejem iz Zagreba održava edukaciju inkluzivnih kulturnih praksi za inkluziviranje osoba oštećena vida. Edukacija će biti održana u četvrtak, 25. travnja 2024. godine u 13.00 sati, u PPMHP-u, nastavno na izložbu „Dotakni svijet“, kustosa Ive Mileusnića koja će biti svečano otvorena u 12:00 sati.

Članovi i članice IKVM Kultura svima će okupljene povesti u inkluzivnu šetnju institucijom te predstaviti primjere inkluzivizacije koju PPMHP uspješno provodi. Cilj je predstaviti inkluzivne aktivnosti koje se već događaju u našoj zajednici kako se potaknula razmjena znanja i praksi. U drugom dijelu susreta, nakon pregleda postojećih pozitivnih inkluzivnih praksi, učit će se o metodama uključivanja slijepih i slabovidnih osoba. Inkluzivna edukacija i ćakula pod vodstvom Morane Vouk Nikolić, muzejske savjetnice Tiflološkog muzeja u Zagrebu će okupljenima osigurati mogućnost učenja o inkluzivnim kulturnim praksama za osobe oštećena vida kako bismo senzibilizirali i osnažili radnice i radnike u kulturi za potrebe slijepih i slabovidnih posjetitelja kroz radionicu, primjere inkluzivne prakse te o mogućnostima prilagodbe prostora, sadržaja i komunikacije.

Radionica namijenjena radnicima i radnicama u kulturi, a sudjelovanje je besplatno uz prethodnu prijavu.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...