Kulturnjaci, umjetnici i inovatori – pozor! Poslovni klub PartneRI raspisuje 6. natječaj za sufinanciranje projekata u kreativnim industrijama

Autor: Marina Pauletić 18.01.2024

grad_rijeka_gradska_uprava_2023__4_ Foto: ilustracija

Poslovni klub PartneRI okuplja tvrtke, poduzetnike, ali i fizičke osobe iz Primorsko-goranske županije na načelima filantropije.

Rijeka - Za sve one koji pokreću projekt iz kulture, umjetnosti ili inovacija imamo dobre vijesti! Poslovni klub PartneRI najavljuje šesti natječaj za sufinanciranje projekata u kreativnim industrijama na području Primorsko-goranske županije čiji je cilj podizanje kvalitete života u lokalnoj zajednici.

Natječaj se odnosi na sufinanciranje projekata koji će se provoditi u razdoblju od 1.04.2024 do 1.10.2024 u Primorsko-goranskoj županiji, a mogu se prijaviti trgovačka društva, obrtnici ili udruge građana sa sjedištem u Primorsko-goranskoj županiji, samostalno ili u partnerstvu. Prednost će imati projekti prijavitelja mlađih od 40 godina, prvenstveno žena, zatim projekti koji se bave primjenom novih tehnologija, kao i oni koji mogu zadržati mlade u Rijeci te koji mogu stvoriti veću vrijednost za širu zajednicu.

Zainteresirani se mogu prijaviti natječaj@partneri.hr s naslovom „Prijava – financiranje projekata“. Rok za prijave je 26.02.2024. U slučaju da prijavitelj ima više prijedloga projekata, za svaki prijedlog mora dostaviti zasebnu prijavu, a svaki prijavitelj može prijaviti najviše dva projekta.

Odluku o sufinanciranju projekata donijet će Skupština Poslovnog kluba PartneRI najkasnije 25.03.2024, a odluka će biti objavljena putem sredstava javnog informiranja i na internetskim stranicama udruge Poslovni klub PartneRI.

Kroz pet dosadašnjih natječaja sufinanciran je 31 projekt, među kojima možemo istaknuti sljedeće: projekt Kratki igrani film “Legenda o polnočnjaku” u organizaciji FLAT22 produkcije koji uz angažman lokalne zajednice ima za cilj oživjeti stoljetne priče i legende goranskog kraja, projekt „Minijatura“ u organizaciji Društva arhitekata Rijeka koji za cilj ima kroz igru educirati mlade Riječane do 12 godina o prostoru, prostornom planiranju, urbanizmu i arhitekturi, „History film festival“ – inkluzivno kino i mogućnost gledanja filma za slijepe osobe, publiciranje knjige Velida Đekića „Zvali su me Industrijska“, projekt „Riječke plesne večeri 2020“ za naše građane zlatne životne dobi, hrvatski Fashion Revolution tjedan, projekt Quarnerolli – Hrvati u osvajanju Arktika, projekt „Mama, tata vježbajte sa mnom“, mozaik umjetnika Matka Kezelea na stepenicama u Barčićevoj ulici, Prostorne intervencije na Lukobranu Rijeka autorice Svjetlane Despot, danas jedne od najjačih photo spot mjesta u našem gradu, kao i Strip art – uređenje dječjeg parka na Pomeriju. Sufinanciran je projekt „Srce na terenu“, odnosno prva i druga faza dokumentarno-eksperimentalnog filma o košarkaškom igralištu i vrijednim ljudima povezanima s projektom, zatim Ženski inkubator za sljedeću generaciju poduzetnica – projekt studenata PAR Akademije, Festival Rijeka murala udruge Akumulator, kao i slagalicu suvenir „MemoRi 20202 Zaklade sveučilišta u Rijeci. Važno je spomenuti i produkciju filma „Slana voda“, autorice Paule Mangano koji je prikazan na Filmskom festivalu u Cannesu, u selekciji kratkoga igranog filma te audio-vizualnu produkciju Putokaza „Omnibus Meandri“ koja je nagrađena prestižnom nagradom na Parma Internationa Music Film Festivalu.

Poslovni klub PartneRI okuplja tvrtke, poduzetnike, ali i fizičke osobe iz Primorsko-goranske županije na načelima filantropije koji žele aktivno doprinijeti razvoju kulture u našoj županiji te konkretnim akcijama u gradu i okolici stvarati nove vrijednosti na korist svim građanima. Dodatni cilj je razviti partnerstvo i poslovnu suradnju među članovima te suradnju između poslovnog i kulturnog sektora.

Stoga, ne čekajte, već na partneri.hr preuzmite natječajnu dokumentaciju i prijavite svoj projekt. Sretno!

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...