Kvarnerska rivijera: Rijeka pobijedila Široki Brijeg, danas u 16 sati igra za treće mjesto

Autor: Nikola Cvjetović 08.06.2023

kvarnerska_rivijera_2023-58140 Foto HNK Rijeka

Pogocima Došena i Valinčića Riječani su slavili protiv Širokog Brijega (2:0) i izborili ogled za treće mjesto. Utakmica počinje danas u 16 sati na igralištu u kampu HNK Rijeka, a u borbi za treće mjesto Riječani će snage odmjeriti s Venezijom. Finale između Dinama i Osijeka na istom mjestu odigrat će se od 18 sati.

Rijeka - Kadeti Rijeke pobijedili su Široki Brijeg i izborili nastup u utakmici za treće mjesto na Kvarnerskoj rivijeri gdje će u četvrtak od 16 sati (Igralište u kampu HNK Rijeka, 16 sati) igrati protiv Venezije.

Rijeka je do pobjede vrijedne drugog mjesta stigla u završnici utakmice.

Igrala se 66. minuta, nakon udarca Lekaja lopta je pogodila u ruku braniča Širokog Brijega, a sudac Rožman pokazao je na bijelu točku.

Odgovornost je preuzeo Bruno Došen i sigurno poentirao – 1:0.

Široki Brijeg tada je preuzeo više rizika u igri, a Rijeka je dočekala svoj trenutak u 75. minuti.

Nakon ubačaja iz slobodnog udarca najviši je bio kapetan Valinčić, ali greda je na trenutak spasila goste. Lopta se odbila do Valinčića koji je iz drugog pokušaja pospremio loptu u mrežu – 2:0.

Prvi dio nije ponudio previše prilika, gosti su imali priliku nakon ubačaja Jelića, lopta je stigla do Puljića, a njegov udarac otišao je preko grede.

U 17. minuti odgovorio je Rizvić, ali njegov udarac sa 17 metara otišao je preko gola.

U 31. minuti Rizvić je oduzeo loptu Tarabi, sjurio se prema golu i otvorio si prostor, ali udarac s ruba kaznenog prosora otišao je pored gola.

Nova prilika za Rijeku stigla je u 36. minuti, udarac Došena u dobroj poziciji otišao je pored gola.

Rijeka je u nastavak krenula udarcem Vinarša (42′), ali lopta je od bloka završila u rukama vratara Širokog.

Bijeli su sve više pritiskali, u 58. minuti akcija Došen, Miškulin, Gojsilović kreirala je novu opasnost, ali vratar Širokog ponovo je bio siguran.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...