Likovne radionice za djecu u Klubu mladih Rijeka

Autor: Marina Pauletić 17.06.2024

kistovi_ilustracija_ Foto: ilustracija

Voditeljice radionica su profesorice likovne kulture i umjetnice Marija i Lea.

Rijeka – Klub mladih Rijeka ovoga ljeta organizira dvije likovne radionice za djecu.

Radionica crtanja i slikanja STVARAONICA namijenjena je učenicima od 5. do 8. razreda te će se odvijati od 1. do 5. srpnja svaki dan od 10 do 11 i 30 i potpuno je besplatna!

Cilj radionice je ponuditi polaznicima da svoje slobodno vrijeme provedu kreativno u učenju osnova likovnog izražavanja spajanjem pop kulture i klasičnog pristupa likovnom djelu. Obrađivat će se suvremene teme preuzete iz pop muzike, filma i društvenih mreža te s pomoću njih učiti tradicionalne tehnike crtanja i slikanja kao i temelje likovnog jezika.

Voditeljice radionica su profesorice likovne kulture i umjetnice Marija i Lea.

Prijaviti se možete do 20. lipnja na 091 31 33 052 ili na klubmladihrijeka@gmail.com pošaljite ime, prezime i broj mobitela.

Sve informacije možete dobiti na našim društvenim mrežama ili gore navedenom broju. Radionicu je financirala Primorsko Goranska Županija.

Likovno kreativna radionica MALCI EKO LIKOVANJACI namijenjen je za učenike od 1. do 4. razreda.

„Dragi Malci Eko Likovnjaci,
Pozivamo Vas na ljetne EKO likovne radionice. Koristit ćemo reciklirane materijale, boje i našu maštu. Stvarat ćemo životinje i insekte koji nas okružuju, mozaik, mobil i još mnogo toga. U oblikovanju ćemo se služiti prirodnim materijalima te raznim svakodnevnim materijalima koji nam više ne trebaju.
Mašta može svašta!“, pozivaju organizatori.

Radionice će se održavati od ponedjeljka 24. do petka 28. lipnja od 10 sati i trajat će dva školska sata uz vodstvo učiteljice Marije i Lee.

Radionica je financirana od Grada Rijeke zahvaljujući čemu je prisustvovanje besplatno uz prethodnu prijavu do 20. lipnja.

Prijaviti se možete na klubmladihrijeka@gmail.com, pošaljite ime, prezime i broj mobitela, a sve informacije možete dobiti na našim društvenim mrežama i na broju 091 31 33 052.

„Za one koji još nisu upoznati s nama polazna točka radionica MALCI EKO - LIKOVNJACI je poticanje djece na očuvanje okoliša kroz primijenjenu i likovnu umjetnost uz teme iz životinjskog i biljnog svijeta. Radionice su namijenjene djeci od prvog do četvrtog razreda koja se žele okušati u kreativnom izražavanju. Struktura radionica je slobodnog karaktera jer su komunikacija i međusobna interakcija važna komponenta radnog procesa“, pojašnjavaju iz Kluba mladih.

Cjeline koje će se obraditi:

- OBLIKOVANJE INSEKATA OD RECIKLIRANOG KARTONA I PLASTIKE
- TISAK VOĆEM I POVRĆEM
- MORSKE ŽIVOTINJE OD RECIKLIRANIH KUTIJA ZA JAJA
- MOBIL OD RECIKLIRANOG KARTONA
- IZRADA AUTOPORTRETA OD RECIKLIRANOG PAPIRA, KARTONA I BOJE
- MOZAIK NAĐENIM PRIRODNIM MATERIJALIMA
- IZRADA BOOKMARKA (lutka ili monstrum) OD STAROG TEKSTILA

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...