Lista za Rijeku: Kristijan Pavić treba preuzeti odgovornost za svoje izjave

Autor: Marina Pauletić 29.11.2022

wp-content/uploads/2019/11/terminal-fitnes-zgrada.jpg

Takvi postupci su potpuno nepotrebno stvaranje tenzija između Rijeke i Splita.

Rijeka – Lista za Rijeku osvrnula se na izjavu direktora ACI-a, najvećeg lanca marina na Mediteranu, Kristijana Pavića koji je na konferenciji „Pozicioniranje grada Splita kao nautičkog središta Mediterana“ kazao kako bi radije investirao u Split nego li u Rijeku te kako je tvrtka spremna to učiniti već danas.

„Povodom potpuno neprimjerenih i nedopustivih izjava predsjednika uprave ACI d.d. Kristijana Pavića, želimo ukazati cjelokupnoj javnosti da je ovo još jedan u nizu dokaza kako je odnos državnih službi i državnih tvrtki prema Gradu Rijeci od hrvatske neovisnosti naovamo gotovo isključivo maćehinski. U ovom konkretnom slučaju, posebno bode u oči da taj maćehinski odnos ispoljava čelnik državne tvrtke koja ima sjedište upravo u Rijeci kao najvećoj luci u Republici Hrvatskoj“, kazali su iz Liste za Rijeku.

„Nakon svega, potpuno je opravdano postaviti pitanje tko su ti ljudi u ACI d.d. kojima je draže investirati u Split nego u Rijeku? Jasno nam je da Kristijan Pavić kao Dubrovčanin privatno nema lokalpatriotskih osjećaja prema gradu u kojemu je sjedište tvrtke kojoj je na čelu, no trebalo bi saznati dijele li to njegovo mišljenje i neki bivši i sadašnji gradski političari koji su u strukturi ACI d.d., primjerice, član Uprave Josip Ostrogović i član Nadzornog odbora Danijel Imgrund koji su aktualni gradski vijećnici, direktor Odjela nautike Juraj Bukša, itd.“, nastavili su dalje.

„Također, nameće se i logično pitanje koliko se takvoj tvrtki može povjeriti sudbina našeg grada i najvrijednijih nekretnina uz obalu, i to ne samo marine, već i putničke obale u nekim daljnjim planovima razvoja nautičkog turizma? Kako možemo uopće vjerovati da će tvrtka čiji čelnik nonšalantno proglašava svoje privatne simpatije prema Dalmaciji poslovnom politikom imati u vidu interese Riječanki i Riječana? Ne sumnjamo da bi Pavić i njemu slični najradije preselili sjedište ACI-ja u Split, a s ACI-jem vjerojatno i Jadroliniju, kao i Nacionalnu središnjicu za traganje i spašavanje na moru. Takvi postupci su potpuno nepotrebno stvaranje tenzija između Rijeke i Splita“, objašnjava dalje svoju zabrinutost Lista za Rijeku.

„I na kraju, moramo primjetiti žalosnu činjenicu da gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović ponovno radi u službi države, a ne građana koji su ga izabrali da vodi ovaj grad. On, umjesto da Pavićeve nedopustive izjave oštro osudi, pokušava ga posredno opravdati nazivajući njegove izjave „nespretnim“. Gotovo kao da se mora dodvoriti Paviću jer bi u protivnom projekt ACI marine bio doveden u pitanje. Tako se opet događa da gradonačelnik, kao u slučaju intendanta, ne razmišlja o dignitetu Rijeke, već očigledno o nekim partikularnim interesima i privatnim odnosima koje ima s pojedincima uključenim u ova događanja. Građani Rijeke zaslužuju i trebaju dobiti bolje!“, smatraju iz stranke.

„Stoga, Lista za Rijeku traži da se rukovodstvo ACI d.d. ogradi od ovakvih izjava prije nego se toj tvrtki da povjerenje za bilo kakvo daljnje postupanje na području Grada Rijeke te da ACI reagira prema svom direktoru Paviću koji neodgovornim izjavama minira najvažnije poslovne projekte te tvrtke“, zaključila je Lista za Rijeku.

Više sa portala torpedo.media ...