Lista za Rijeku: Zabrana nastupa Let 3 u Dalmaciji je brojanje regionalnih krvnih zrnaca i podilaženje huliganima

Autor: Portal Torpedo 09.06.2023

let3_crekvina_teleportacija__2_ Foto: arhiva

Sumrak hrvatskog društva u kojem zakon jačeg postaje važniji od zakona naše države.

Rijeka - Nakon jučerašnje izjave načelnika Pirovca, Ivana Gulama o otkazivanju nastupa Leta 3 koji se trebao održati 10. kolovoza, Lista za Rijeku iznijela je svoje stavove, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Lista za Rijeku najoštrije osuđuje zabranu održavanja koncerta Let 3 u Dalmaciji prema kriteriju brojanja regionalnih krvnih zrnaca i podilaženju huliganima. Takav epilog ocjenjujemo sumrakom hrvatskog društva u kojem zakon jačeg postaje važniji od zakona naše države.

Krajnje je vrijeme da pravna država profunkcionira i na jugu Hrvatske. Posljednji događaji potvrđuju da su strukture vlasti u toj regiji postale taoci nasilnika i kriminalaca koji se skrivaju iza navijačkih skupina i nitko im se usuđuje zamjeriti, od splitskog gradonačelnika do načelnika Pirovca, ma koliko njihovi zahtjevi bili apsurdni i diskriminirajući. Žrtve su ovog puta bili hrvatski predstavnici na Eurosongu, zato jer dolaze s Kvarnera, sutra će to biti netko drugi ukoliko država promptno ne reagira. Prema iskazu direktora TZ Pirovac, strukture legitimno izabranih vlasti na tom području i imovina mještana bile su izložene ozbiljnim prijetnjama nakon odluke da ugoste grupu Let 3. Umjesto da se time prijete pozabave represivni organi države i protiv onih koji otvoreno prijete nasiljem podignu kaznene prijave, općina i turistička zajednica im izlaze u susret i zabranjuju koncert.

Sličan slučaj ali na višoj razini, doživjeli smo na finalu Kupa odigranom na Rujevici. Stadion potpuno demoliran, uključujući i mural namijenjen navijačima s downovim sindromom, kapetan Hajduka s megafonom poziva na fizički obračun stanovnika Šibenika, a Hrvatski nogometni savez nikoga ne sankcionira. Pojeo vuk magare! A upravo je u tome korijen problema. U demokratskim društvima ista pravila moraju vrijediti za sve. Nema jednakijih, Marko Livaja mora biti sankcioniran za svoje postupke na isti način na koji bi bio bio sankcioniran bilo koji drugi igrač na njegovom mjestu. Dok tome ne bude tako, živjeti ćemo u dvije Hrvatske, jednoj u kojoj vladaju zakoni i drugoj u kojoj vlada rulja.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...