Ljeto u gradu na Rječini

Autor: Marina Pauletić 04.07.2023

grad_rijeka_gradska_uprava_2023__4_

Na terasi, ispred hotela Continental, održavat će se glazbene večeri u izvedbi Tria Pešekani.

Rijeka – U slučaju da svoj godišnji odmor provodite u gradu na Rječini, donosimo vam nekoliko ideja kako ga možete provesti. Rijeka i ljeti može svašta ponuditi – od vođenih tura gradom, kupanja na gradskim plažama i uživanja u glazbenim večerima. Pa, krenimo!

Rijeka Free Tour

Ljetni mjeseci i lijepo vrijeme idealni su za istraživanje kulture i povijesti Rijeke, a u tome će vam svakako pomoći organizirana besplatna vođenja gradom. Svakog ponedjeljka i četvrtka od 3. srpnja do 8. rujna, od 19 do 21 sat, možete se pridružiti besplatnim vođenim razgledima grada te kroz zanimljive priče i anegdote upoznati posebnosti riječke svakodnevice, kulture i povijesti. Polazno stajalište besplatnog vođenja gradom je Jadranski trg, a uključuje razgled užeg centra grada.

Riječke gastronomske luke

U Riječkim gastronomskim lukama lokalnih namirnica možete pronaći jela s vrhunskim namirnicama iz mora koje ribari svakodnevno dovoze na riječku tržnicu, okolne proizvodnje sireva, mesnih prerađevina, brašna, jaja, voća i povrća do domaće pripreme lokalnih tjestenina.

plaza_invalidi_kostanj Foto: arhiva

Riječke plaže, pronađite osvježenje na riječkim plažama

Želite odmor u krugu obitelji, aktivan sportski odmor, romantiku, osamu ili provod – Rijeka ima plažu za svačiji gušt. More je čisto i plavo, sunce mami, a plaže su brojne, raznolike, velike i bučne, male i osamljene, šljunkovite, betonske, stjenovite, skrivene…

Ljeto na Gradini

Trsatski kaštel i ovog srpnja oduševljava s brojnim zabavnim programima u sklopu manifestacije Ljeto na Gradini. Jedno je sigurno - plesa, glazbe i zabave neće nedostajati.

filip_pavic_quartet_trsatska_gradina_jazztimerijeka__5_ Foto: arhiva

Noći riječkih trgova

Noći riječkih trgova i plaža, nezaobilazna ljetna manifestacija, i ove godine pripremila je bogati zabavni program tijekom srpnja i kolovoza, koji će nam osvježavati tople ljetne dane. Na brojnim riječkim lokacijama posjetitelji će uživati u pregršt sadržaja za svačiji ukus.

Glazbene večeri na terasi hotela Continental

Na terasi, ispred hotela Continental, održavat će se glazbene večeri u izvedbi Tria Pešekani. Osim gostima hotela, zabavni program namijenjen je i svim građanima, koji će moći isprobati mediteranska jela po pristupačnim cijenama.

Izložba MI.Ona.COCO

Izložba pod nazivom „MI.ONA.COCO“ otvorena je u prostoru Stare Name na riječkom Korzu do 1. listopada, a autori izložbe su mnogi hrvatski umjetnici i studenti Akademije primijenjenih umjetnosti.

U Rock ritmu

Hrvatska glazbena unija, podružnica Rijeka, projektom “U Rock ritmu…” obilježava 30 godina osnivanja i 45. obljetnicu RI Rocka, kao podsjetnik na povijesne lokacije riječkog rocka, a jedna od njih je i Trsatski kaštel.

Norwegian_Gateway_rijeka_kruzer__1_ Foto: arhiva

Nova linija odmora

Od 1. srpnja Jadrolinija je uvela brzobrodsku liniju iz Rijeke za otoke Rab, Veli Lošinj, Pag i Zadar, koju održava katamaran „Dubravka ”, čiji je kapacitet 306 putnika. Predviđeno trajanje plovidbe je do 31. kolovoza s mogućnošću produljenja.

Veselo u riječkoj luci u srpnju

Tijekom prošle turističke sezone riječka luka ugostila je gotovo 40.000 putnika koji su stigli u grad brodovima za kružna putovanja. Ove godine dolasci kruzera protežu se sve do kraja godine, što će zasigurno pridonijeti i izvrsnoj post sezoni. Norwegian Gateway, brod za kružna putovanja, ponovno je jutros uplovio u riječku luku s više od 6000 putnika i članova posade.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...